Yabancı fondan TL tahvil hamlesi

Fidelity International Portföy Yöneticisi Paul Greer, Türkiye'de riskten arındırılmış olarak bakıldığında en yüksek getiriyi Türk lirasında gördüklerini belirtti. Ayrıca, son dönemde iki-üç yıllık Türk lirası cinsinden tahvillerde pozisyonlarını artırdıklarını ifade etti.
Fidelity International Portföy Yöneticisi Paul Greer Türkiye’de riskten arındırılmış olarak bakıldığında en yüksek getiriyi Türk lirasında gördüklerini ancak son dönemde 2-3 yıllık Türk lirası cinsi tahvillerde son dönemde pozisyon artırdıklarını söyledi.
Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Greer, şu anda Türkiye’nin makroekonomik gidişatı konusunda iyimser bir görüşe sahip olduklarına işaret etti.
Greer, “Beklenen reel getirilere baktığımızda,Türk tahvillerinin getiri eğrisinin 2-3 yıllık tarafı yatırımcılar için, risklere göre bakıldığında, iyi bir fırsat sunuyor” dedi.
Türkiye’nin maliye politikasını muhtemelen sıkılaştıracağına dair son haberlerin son 12 aydır görülen para politikası sıkılaştırması ile birlikte yabancı yatırımcıların kulağına hoş geldiğini belirten Greer, "Eğer Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görevinde kalmaya devam eder ve son 12 ayda olduğu gibi Türkiye son zamanlarda yaptığı gibi pragmatik makro ayarlamalar yolunda ilerlemeye devam ederse Türk piyasalarına daha fazla para girişi olmasını beklerim” diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Togg T10X, 2025’e güçlü başladı: Satışlarda liderlik sürüyor
Temmuz zamları şekilleniyor: Memur, emekli ve sosyal destek ödemeleri artıyor
Goldman Sachs'tan yeni altın tahmini! Gram altın 6 bin liraya mı yükselecek?
Yatırımcılar Dikkat! O Gelişme Altın ve Dolarda Yeni Zirve Getirebilir
HABER... Kritik veri açıklandı! 4 aylık zam farkı belli oldu: En düşük emekli maaşı için yeni tahmin...