hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yavru vatana turizm dopingi

    Yavru vatana turizm dopingi
    expand

    Kuzey Kıbrıs’a Türkiye’den giden turist sayısını 800 binden 2 milyona çıkarmak için turizmciler harekete geçti. TÜRSAB’ın girişimiyle KKTC turlarına kredi kartına 12 taksit geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Posta'dan Gülten Uğurlu'nun haberine göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 3 bin 300 kilometrekarelik küçük bir ülke. KKTC’yi ülke olarak resmen tek tanıyan ise Türkiye. Yani ambargo var, ülkelerarası ticaret yapamıyor. En önemli geçim kaynağı da turizm ve eğitim. Türkiye’nin Rusya ile uçak krizi, terör olayları ve darbe girişimi nedeniyle 2016 ve 2017’yi turizmde kaybetmesinin etkilerini KKTC de derinden hissetti. Türkiye’de 2018’de toparlanmaya başlayan turizm sektörü, 2019’da da iyi bir sezon geçirmeye hazırlanıyor.

    2 milyon turist

    İşte bu iyileşmeden KKTC’nin de faydalanması ve turizmde atağa geçmesi için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Kuzey Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), geçtiğimiz günlerde turist trafiğini artırmayı amaçlayan bir işbirliği protokolü imzaladı. İmza töreninde konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Türkiye’den KKTC’ye gelen 800 bin turist sayısını 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

    Karta 12 taksit

    Türkiye’deki KKTC tur paketi satışlarında, ‘kredi kartına 12 taksit’ için girişimde bulunduklarını belirten Firuz Bağlıkaya, şunları dile getirdi: “Yeni sloganımız ‘Türkiye’de Kıbrıs’ı görmeyen kalmasın. Bunun için de çalışmalar yürütüyoruz. Mevcutta KKTC tur paketi satışlarında kredi kartına taksit sayılarında bir standart yok. 6-9 taksit uygulayanlar var. Bunun standart ve 12 taksit olması için yaptığımız görüşmelerimiz yakında neticelenecek.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her Türk gelmeli

    TÜRSAB yönetimini makamında kabul eden KKTC cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Buraya bir defa olsun gelmeli bütün Türkiye insanı. Ayrıca Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin paketlerine Kıbrıs da mutlaka eklenmeli” dedi. KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ise KKTC'’de yıllık 960 milyon dolar turizm geliri, 25 bin yatak kapasitesi ve 1 milyonun üzerinde konaklayan turist sayısı olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow