hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yellen: Bankacılık krizine rağmen yumuşak iniş hala mümkün

    Yellen: Bankacılık krizine rağmen yumuşak iniş hala mümkün
    expand

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bankacılık sektöründe geçen ay yaşanan karışıklığın Amerika'yı yumuşak iniş elde etmekten alıkoymadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ülkesinde yaşanan ve tüm dünyada finansal alanı sarsan bankacılık krizi konusunda "Riskler var mı? Elbette. Buradaki riskleri küçümsemek istemiyorum ama bunun mümkün olduğunu düşünüyorum." dedi.

    Yellen, CNN'den Fareed Zakaria'ya özel bir röportajda, "Hepimizin güçlü bir işgücü piyasası olarak kabul edeceğini düşündüğüm şeyi korurken enflasyonu düşürmenin bir yolu olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Enflasyonu yükselten faktörlerin, başta Rusya'nın Ukrayna'da gıda ve enerji fiyatlarını yükselten savaşı olmak üzere ABD işgücü piyasasında görülen sıkılığın çok ötesine geçtiğini söyleyen Yellen, "Otomobil endüstrisi gibi ekonominin kritik parçalarını tıkayan önemli malzeme kıtlıklarına neden olan salgın dönemindeki tedarik zinciri kesintilerine" dikkat çekti.

    Yellen, "Enflasyonu artıran tedarik zinciri darboğazlarını görüyoruz, bunlar çözülmeye başlıyor." diyerek bu hafta açıklanan ABD ekonomik verilerinin, enflasyon ve tüketici harcamaları gibi alanlarda soğuma sinyallerinin devam ettiğini gösterdiğini ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow