hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yellen, enflasyon ve yüksek gaz fiyatlarından korkusunu açıkladı

    Yellen, enflasyon ve yüksek gaz fiyatlarından korkusunu açıkladı
    expand

    ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD'de doğalgaz fiyatlarının bu yıl içinde tekrar yükselebileceğine dair bir "risk" bulunduğunu, fiyatlarda görülene benzer bir artışla ABD'lilerin cüzdanlarının gerilmesi ihtimaline ilişkin korkuların arttığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, gaz fiyatlarının ‘ani yükselişi’ üzerine “Bu kış, Avrupa Birliği çoğunlukla Rus petrolünü satın almayı bırakacak. Ayrıca, Rusya'nın petrolü tankerle taşımasını sağlayan hizmetlerin sağlanmasını da yasaklayacaklar. Bunun da petrol fiyatlarında ani bir artışa neden olması mümkün.” Dedi.

    CNN International’da röportaj veren ABD’li bakan, gaz fiyatlarının tekrar artmasından endişe duymaları gerekip gerekmediği sorulduğunda "Bu kontrol altına almak için üzerinde çalıştığımız fiyat sınırı konusunda bir risk" dedi.

    G7 grubu ülkelerinin maliye bakanları, "Küresel petrol ve petrol ürünleri fiyat sınırının üzerindeki Rus menşeli ham petrolün deniz taşımacılığını sağlayan hizmetlerin sağlanmasını yasaklayacaklarını" kararlaştırdı. Yellen şöyle devam etti:

    "Fiyat tavan teklifimiz, hem ekonomilerini desteklemek için kullandıkları Rus gelirlerini düşürmek hem de bu yasadışı savaşla mücadele etmek için tasarlanırken, aynı zamanda küresel petrol fiyatlarını düşürmeye yardımcı olacak Rus petrol tedariklerini sürdürmek için tasarlandı. Dolayısıyla bunun önemli bir şey olduğuna inanıyorum. Bu çok önemli olabilir ve gelecekte petrol fiyatlarında bir artış olmasını önlemek için uygulamaya çalıştığımız bir şey.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yellen, ayrıca ekonomik bir durgunluktan kaçınılabilmesinde Fed'e olan inancının altını çizdi ve "Fed enflasyonu düzeltmek için para politikasını sıkılaştırması durumunda bir risk olduğunu kabul etti, bu yüzden kesinlikle izlenecek.” diye konuştu.

    Yüksek gıda ve enerji fiyatlarına rağmen, "İyi ve güçlü bir işgücü piyasamız var ve bunu sürdürmenin mümkün olduğuna inanıyorum" diye ekledi.

    Yellen, ekonomi konusunda iyimser olduğunu vurguladı ve ABD'nin resesyonda olmadığını vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow