hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yen'den dolar karşısında yeni dip seviye

    Yenden dolar karşısında yeni dip seviye
    expand

    Yen, dolar karşısında 32 yılın dibini gördü. Parite 150 seviyesini aştı. Yen'in devam eden düşüşü aynı zamanda , yatırımcılar taze dipler geldiğinde ani, kısa ömürlü güç patlamaları gözlemlerken, yetkililerin kurnazca müdahale ettiği yönündeki spekülasyonları da körüklüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine getirilerinin çok yıllı en yüksek seviyelere yükselmesinin Japon eşdeğerleriyle açığı genişletmesinin ardından yen, dolar karşısında 150,08'i vurdu. Bu, yetkililerin Eylül ayında piyasaya müdahale ederek onu destekleme çabalarına rağmen düşmeye devam eden yen için 32 yılın yeni bir en düşük seviyesi oldu.

    Japon yetkililer, para biriminde belirli bir seviyeyi hedeflemek yerine aşırı hareketler olması durumunda harekete geçeceklerini söylediler. Ancak 150, Japonya'da önemli bir psikolojik seviye olarak görülüyor ve bir mola, daha fazla eylem için iç baskıyı artırabilir.

    Maliye Bakanı Suzuki, Japonya'nın harekete geçmeye hazır olduğunu yineledi ve parlamentoda son zamanlardaki hızlı, tek taraflı yen zayıflığının istenmeyen bir durum olduğunu söyledi.

    Suzuki, "Spekülasyonla desteklenen aşırı hareketlere kesinlikle tahammül edemeyiz. Aciliyet duygusu yüksek döviz piyasasındaki hareketleri izlemeye devam edeceğiz ve aşırı hareketlere karşı uygun tepkiler alacağız." dedi. 

    Yen, hükümetin yaklaşık 20 milyar dolarlık bir harcamayı onaylamasına ve tüccarları kararlılığını test etmekten caydırmak için bir dizi uyarı salmasına rağmen, geçen ayın müdahaleye dayalı kazançlarını sildi. Yatırımcıların ABD ve Japonya arasındaki genişleyen getiri farkına odaklanmasıyla dolar bu yıl dolar karşısında yüzde 23 değer kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PİYASALARDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: CNN TÜRK FİNANS

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow