hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni haftada gözler Fed ve TCMB'nin faiz kararlarında olacak

    Yeni haftada gözler Fed ve TCMBnin faiz kararlarında olacak
    expand

    Yeni haftada piyasalar yurt için Merkez Bankası'nın, küresel boyutta ise Fed'in faiz kararlarına odaklanacak. Ayrıca ABD'deki banka iflaslarının akabinde Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması da kritik önem taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Fed ve İngiltere Merkez Bankası(BoE) bu hafta faiz kararlarını verecek. Toplantılardan çıkacak sonuçlar, öncelikle takip edilecek gündem maddeleri olacak.

    Bu üç toplantının yanı sıra, Çin, İsviçre, Norveç ve Brezilya merkez bankalarından gelecek kararlar da yakından takip edilecek.

    Yurt içinde faiz kararının yanı sıra, Hazine ihaleleri, yurt dışı üretici fiyatları, tüketici güven endeksi, finansal hizmetler güven endeksi ve 2022 yılına ilişkin iş gücü verileri izlenecek.

    Yurt dışında öne çıkan veriler, öncü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri, ABD'de ikinci el ve mevcut konut satışları, cari denge, dayanıklı mal siparişleri, Almanya'da üretici fiyatları, ZEW, İngiltere'de enflasyon, perakende satışlar, Japonya'da enflasyon olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow