hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zelenski'den ABD silah ve kredi şirketlerine çağrı: Savaşı fırsat gibi gösterdi!

    Zelenskiden ABD silah ve kredi şirketlerine çağrı: Savaşı fırsat gibi gösterdi
    expand

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Blackrock, Goldman Sachs ve JPMorgan gibi şirketlere çağrı yaparak "Ukrayna'yı silahlandırmak 'büyük bir iş' fırsatı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski tartışmalı açıklamardan birine daha imza attı. Zelenski, ABD şirketlerinden oluşan bir birliğe gönderdiği video mesajında, Kiev'in halihazırda finans ve askeri endüstrinin bazı devleriyle çalıştığını ve orada çalışmakla ilgilenen herhangi bir Amerikan şirketine "büyük iş" fırsatları sunduğunu söyledi.

    Florida, Boca Raton'da düzenlenen Ulusal Devlet Odaları Birliği (NASC) toplantısında konuşan Zelenski, "Amerikan iş dünyası, küresel ekonomik büyümeyi bir kez daha ilerletecek lokomotif olabilir" dedi.

    Zelenski, "Daha şimdiden Blackrock, JP Morgan ve Goldman Sachs gibi uluslararası finans ve yatırım dünyasının devleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi ve işbirliği yapmayı başardık. Starlink veya Westinghouse gibi Amerikan markaları şimdiden Ukrayna Tarzımızın bir parçası haline geldi." ifadelerini kullandı.

    Zelenski'ye göre, "Ukrayna ile silah ve savunmadan inşaata, iletişimden tarıma, ulaşımdan bilişime, bankalardan tıbba kadar tüm sektörlerde çalışarak herkes büyük bir şirket haline gelebilir."

    Ayrıca ABD'nin Kiev'e yağdırdığı silahlara da övgüler yağdırdı. “HIMARS veya Bradley'ler gibi parlak savunma sistemleriniz, şimdiden bizim özgürlük tarihimizi işletmelerinizle birleştiriyor. Vatanseverleri bekliyoruz. Abrams'a yakından bakıyoruz." diyen Zelenski, videoda bunun gibi binlerce örnek bulmanın mümkün olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pentagon'un kendi tahminlerine göre ABD, 2022'de Ukrayna'ya 20 milyar doların üzerinde değerinde silah, mühimmat ve malzeme gönderdi. Ancak bunların çoğu ABD askeri stoklarından geldi. Savunma Bakanlığı, tükenen malzemelerin bir kısmını yenilemek için Lockheed Martin, Raytheon ve diğer üreticilere yüz milyonlarca değerinde sözleşmeler verdi.

    Zelenski, Aralık ayında hükümetinin, Batı hükümetleri tarafından sağlanan yeniden yapılanma fonlarının nasıl kullanılacağı konusunda Kiev'e "tavsiye" etmesi için - büyük bir ABD varlık yönetimi şirketi olan - Blackrock'u tuttuğunu açıkladı.

    Devam eden çatışmadan Ukrayna'yı yeniden inşa etmenin maliyetinin en az 1 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow