hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zengin Amerikalılar daha az harcıyor

    Zengin Amerikalılar daha az harcıyor
    expand

    Son zamanlarda yapılan bir anket, ABD'li milyonerlerin enflasyonun bir sonucu olarak bütçe konusunda daha bilinçli hale geldiğini gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li milyonerler, ekonomi ve kişisel servetleri için büyük bir risk olarak gördükleri yükselen enflasyonun bir sonucu olarak tatil harcamalarını kısıyorlar.

    Bir CNBC anketine göre milyonerlerin (1 milyon dolar veya daha fazla yatırım yapılabilir varlığa sahip olanlar) yüzde 80'i enflasyon nedeniyle bu tatil sezonunda daha az harcamayı planladıklarını söyledi. Ülkede Y kuşağı milyonerleri kesintiye gitme olasılığı en yüksek olanlardı ve bunların yüzde 100'ü daha az harcamayı planladıklarını söylerken, bu oran baby boomer'ların (1946'dan 1964'e kadar doğanlar) yüzde 78'i oldu. 

    Anketi yanıtlayanlara enflasyona nasıl tepki verdikleri sorulduğunda, milyonerlerin çoğunluğu (yüzde 52) alışveriş yaparken "fiyat bilincine daha fazla sahip olduklarını" ve üçte biri de restoranlarda daha az yemek yediklerini söyledi.

    CNBC ile Milyoner Anketi yürüten Spectrem Group'un başkanı George Walper, “Paralarını nasıl harcadıkları konusunda daha temkinli hale geliyorlar” yorumunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'deki enflasyon, yükselen fiyatların da etkisiyle bu yaz 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Resmi veriler, oranın o zamandan beri yavaşladığını ve tüketici fiyat endeksinin bir önceki aydaki yüzde 7,7'lik artıştan Kasım ayında yüzde 7,1'e düştüğünü gösteriyor.

    CNBC Anketi'nin Kasım ayında çevrimiçi olarak yürütüldüğü ve toplam 761 kişinin katıldığı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow