Yaşlıları ölüm yardımı vaadiyle dolandırıyorlar

Yaşlıları ölüm yardımı vaadiyle dolandırıyorlar
expand

İstanbul Bakırköy'de iki kişi, evlerine gittikleri yaşlıları "Sigortadan ölüm parası vereceğiz, ama biraz para vermeniz gerekiyor" diyerek dolandırdı. Uzmanlar, ölüm yardımının SSK ve Bağ-Kur'lular için 280 TL, memurlar için ise bir maaş kadar olduğunu söyledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Bakırköy'de kimliği bilinmeyen iki kişi, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan olduklarını söyleyip yaşlı insanların yaşadığı evlere girerek "Sigortadan ölüm yardımı hakkınız var, 23 bin TL. Vergisi olan 4 bin TL'yi bugün öderseniz tamamını alırsınız, yoksa 13 bin TL yatar hesabınıza" dediler. Hemen o anda SGK'yı aradıklarını söyleyerek telefon görüşmesi yapan dolandırıcılar, kimlik bilgisi doğrulaması yapıyor gibi bir hava yarattılar. Aynı apartmandaki yaşlılardan biri 2 bin 500 TL'sini dolandırıcılara elden ödedi. Diğeri ise daha sonra vermek üzere söz verdi.

Dolandırılan yaşlılar polise başvurdu.

Ölüm yardımı 280 TL

Cnnturk.com'a konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel ise, bu tip vaatlere karşı bilinçli ve dikkatli olmak gerektiğini belirterek ölüm yardımının SGK çalışanları veya emeklileri için 280 TL olduğunu söyledi. Ölüm yardımının önce eşe, yoksa çocuklara yapıldığını ifade eden Tezel, "Bu yardımın herhangi bir vergisi yok, direkt ödeniyor. SSK ve Bağ-Kur'dan emekli veya çalışanların ailelerine standart olarak 280 TL, memurlar için bir maaş, milletvekilleri için 10 maaş tutarı kadar ölüm yardımı yapılır" dedi.

Ölüm yardımını almak için TC kimlik numarasıyla ölüm raporuyla (gömme belgesi) SGK'ya müracaat ediliyor. SGK da bir hafta içinde Ziraat Bankası'na parayı yatırıyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow