hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rıza Çalımbay resmen Mersin İdmanyurdu'nda

    Rıza Çalımbay resmen Mersin İdmanyurdunda
    expand

    Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörlüğüne Rıza Çalımbay getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulüp başkanı Ali Kahramanlı, Mersin HiltonSA'da düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Mersin İdmanyurdu ligden düştüğünde görevi bırakabileceğini ancak tam tersini yaptığını ve daha çok çalışarak takımı yeniden Süper Lig'e döndürdüklerini söyledi.

    Bundan sonra "asansör takım" olmayacaklarının altını çizen Kahramanlı, kulüp tesisinin temelini Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın desteğiyle çok yakında atacaklarını bildirdi.

    Kahramanlı, Türkiye'nin önemli isimlerinden biri olan Rıza Çalımbay'ı takımın başına getirdiklerini belirterek, kendisinin hiçbir yanlışı olmayan, değerli ve futbolu iyi bilen bir isim olduğunu dile getirdi.

    Yönetim kurulu olarak her konuda Çalımbay'ın yanında olacaklarını vurgulayan Kahramanlı, "Biz hocamıza güveniyoruz. Bundan sonra Mersin'i daha yukarılara nasıl taşıyabileceğimizi değerlendirip, bu süreci en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Yeni sezonumuz hayırlı olsun. Kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalımbay da Mersin İdmanyurdu'nun ligde kalıcı bir takım olma hedefi bulunduğunu, kendisinin de bu hedef doğrultusunda teklifi kabul ettiğini ifade etti.

    İşinin zor olduğunu bildiğini, geçmişte de lige yeni yükselen takımlarda çalıştığını ve başarılı olduğunu anlatan Çalımbay, bazı oyuncuların takımda kalacağını ancak yeni bir kadro kurmayı düşündüklerini kaydetti. Çalımbay, çalıştırdığı takımlarda geleceği düşünerek yeni futbolcular da kazandırdığına işaret ederek "Bizim buradaki gayemiz başarılı olmak. Ben hem futbolculuk hayatımda hem de teknik direktörlük hayatımda, ekibimle birlikte hedefi olan insanlarız. Bizim için başarı herşeyden önce gelir. Ben buraya da başarı için geldim ve mutlaka da başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu.

    Tesis dışında kulüpte bir sıkıntı olmadığını, yönetiminden taraftarına kadar çok iyi kenetlenip takımı yukarılara taşımak gerektiğini belirten Çalımbay, çok güzel olan kente iyi bir takım yakışacağını sözlerine ekledi.

    - Transfere 25 milyon liralık bütçe

    Çalımbay, sözleşmenin süresinin sorulması üzerine, 1+1 yıllığına anlaştıklarını, teknik direktörlük hayatında da hiçbir zaman 3, 4, veya 5 yıllığına imza atmadığını ve atmayacağını bildirdi.

    Hedefleri olduğunu, bunları yakalaması halinde yönetim kurulunun gerekeni zaten yapacağını ifade eden Çalımbay, "Bana göre sözleşmenin süresinden çok bizim ilk sene yapacağımız önemli işler var, onları başarmamız gerekiyor. Ondan sonra sözleşme önemli değil. İsterseniz 10 yıllık yapın işler iyi gitmezse hiçbir anlamı yok bana göre" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Transfer konusunda hiçbir sıkıntıları olmadığını anlatan Çalımbay, düşündükleri oyuncular olduğunu ve bunlarla ilgili görüşmeler yaptıklarını aktardı.

    Belirli bir bütçe içerisinde iyi oyuncuları takıma kazandıracaklarını dile getiren Çalımbay, şöyle devam etti:

    "Biraz zorlanacağız, biraz uğraşacağız ama biz buna hazırız. Diğer takımlar gibi hazır bir kadroya oturmadık. Buna her türlü takviyeyi yapacağız. Genç arkadaşlarımız olacak, kaliteli isimler olacak seyrettiğimiz. Bu konuda en önemli şey yönetimin desteği. Her türlü desteği biz aldık. İyi bir takım oluşturacağız. Tabi bir bütçemiz var, ona göre hareket etmek zorundayız. Transfer edeceğimiz isimler belli. Geçen yılki kadrodan kimlerin kalacağına da yönetim kurulu karar verecek. Bizim her türlü oyuncumuz hazır. Kalecisinden tutun, en uca kadar hazır. Yarından itibaren İstanbul'da ofisimizde transfer görüşmelerine başlayacağız. Temmuzun 14'ünde Bolu'da kampa gireceğiz, Bayramdan sonra da Avusturya veya Almanya'ya kampa gideceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkan Kahramanlı da transfer bütçesinin sorulması üzerine, 25 milyon liralık bir bütçelerinin olduğunu hatırlatarak "Böyle bir bütçe ortaya koyduk. Tabi eksi artı bunlar olabilir. Bunları zaman gösterir. İsteriz ki daha bunun altında olsun ama bunlar belli olmaz" dedi.

    Kahramanlı, olağanüstü genel kurula gidilip gidilmeyeceğinin sorulması üzerine, bugün yönetim kurulu toplantısı yapacaklarını, bu konunun yeniden ele alınacağını ve ihtiyaç halinde olağanüstü kongre yapabileceklerini söyledi.

    - Çalımbay'dan altyapı yorumu

    Çalımbay, altyapıyla ilgili yapacaklarının sorulması üzerine, kendisinin de altyapıdan yetişen biri olduğunu, oraya gereken önemi vereceklerini ifade etti.

    Büyük takımların altyapılarından istenilen sayıda oyuncu gelmediğine dikkati çeken Çalımbay, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Altyapıdan yetişen arkadaşlarımıza gerekli şans tanınmadığı için bunlar başka takımlara transfer oluyor, ondan sonra da kendi takımı geri alıyor. Bunun en büyük örneğini biz yaşadık. Ben Eskişehir'de çalışırken Veysel Sarı'yı aldık. Galatasaray Beylerbeyi takımına vermişti. Biz izledik ve aldık. Bu Galatasaray'ın altyapısından yetişmiş bir oyuncuydu. Biz aldık 2-3 yıl sonra Galatasaray'a aynı oyuncu büyük paralarla geri verildi. Arkadaşlar yetişiyor ama şans bulamıyor. Bunun tek nedeni altyapı. Burada tek sıkıntı yöneticiler. Yöneticilerin altyapıya çok eğilmesi gerekiyor. Mutlaka Türkiye'de karşılığına alır."

    Konuşmaların ardından Rıza Çalımbay kendisini 1+1 yıllığına Mersin İdmanyurdu'na bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow