hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu: "Kobani'ye selam ediyorum"

    Başbakan Davutoğlu: Kobaniye selam ediyorum
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin il kongresi için Diyarbakır'da. Davutoğlu önemli mesajlar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Diyarbakır İl Kongre salonunda ilginç pankartlar karşıladı. Kürtçe pankartta "Çözümün kalbi Diyarbakır'a hoşgeldiniz" yazdığı görüldü. Bir diğer pankartta ise "Selahattin Eyubbi'nin torunları Türkiye yolunda hocasıyla yan yana" ifadesi yer aldı.Başbakan Ahmet Davutoğlu,  gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

    "Diyarbakır'ın sokaklarında da birlikte yürüyeceğiz. Milletimizin eşit fertleri olarak Diyarbakır'da da Ortadoğu'da da dünyanın her yerinde de omuz omuza yürüyeceğiz. Ertuğrul Gazi'nin torunları, Selahaddin Eyyübi'nin torunları ayağa kalkacak, fitneye karşı ayağa kalkacak. Çatışmak isteyenlere karşı inadına barış, kardeşlik, yeni Türkiye, yeni Ortadoğu, yeni dünya diyecek.

    Rahmetli Özal zamanında bir çözüm süreci başlatmıştı. O sürecin önemli isimlerinden Eşref Bitlis rahmetliyi şehit ettiler. Arkasından da Özal vefat etti ve o çözüm süreci akamete uğradı. Ardından rahmetle andığımız Gaffar Okan’ı… Onun ismi bugün dahi kardeşliğin sembolü olmuştur. Rahmetli Erbakan çözüm için çaba sarf ettiğinde 28 Şubat süreci başlatıldı. 2005’te Diyarbakır konuşmasıyla çözüm süreci tekrar ihsas edilmeye başlandığında 2006’da Cumhuriyet mitingleri tertip edildi. Devlet içindeki çeteler 90’lı yıllardaki gibi karanlık bir dönemi başlatmak istediler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji Bakanı Yıldız: "Diyarbakır Belediyesi borcunu ödemeli"

    “Kumpas kurdular yılmadık”

    Diyarbakır’dan Somali’ye de selam olsun. MİT müsteşarımıza kumpas kurdular. Biz yılmadık. Çözüm sürecine ivme kattık. Silahlı unsurlar Türkiye’yi terk etmeye başlamışken Gezi provokasyonları yaptılar. Ve bir anda bütün bir ülkeyi karanlığa boğmak istediler. Ama biz çözüm süreci yasasını çıkarttık. Çözüm süreci yasal bir çerçeveye oturdu.

    “Çözüm süreci başarıya ulaşacak"

    Ama durmadılar. Sayın cumhurbaşkanımızla Ak Parti olağanüstü kongresinde devir teslim yaparken yaptığımız konuşmamda çözüm sürecinin önemini vurguladık. O cumhurbaşkanı ben başbakan olarak işte bir daha söylüyorum çözüm süreci her ne olursa olsun başarıya ulaşacak. Mutlaka analar arasındaki ebedi kardeşlik kaim kılınacak.

    Gençler, Diyarbakır sokaklarındaki gençler, Cizre'de, Van sokaklarındaki gençler, Edirne'de, Konya'daki gençler dağlarda karşı karşıya değil barış sofralarında bir arada olacaklar. Hiçbir şekilde onları karşı karşıya getirtmeyeceğiz."

    Sadece bir tarafla değil bütün bir milletin malı olan Çözüm Süreci ile ilgili olarak bütün taraflarla görüşüyoruz. Bir kez daha söylüyorum: Çözüm Süreci milletin malıdır, milletin istikbalidir, milletin geleceğidir. Bütün vatandaşlarımızın istikbali olan Çözüm Süreci'ne sahip çıkacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Kobani'ye selam ediyorum"

    Türk ve Kürt kardeşler birlikte Kudüs’ün, Şam’ın özgürlüğü için çalışacaklar. Çözüm sürecini hiç aksamayan bir mekanizması çerçevesine oturttuk. Yeni Türkiye için tekrar yola çıkmışken 6-7 Eylül olaylarını çıkardılar. Kobani için çıkmadı o olaylar. Kobani’ye buradan selam ediyorum. Kobani’deki her kardeşlerimin alnından öpüyorum. Kobani bize tarihin emanetidir.

    "Hilali bayraktan kaldırmak istediler"

    28 şubatta birileri çıktı Hilal bayraktan neredeyse Türk Ulusalcıları adına Hilal İslam'ı temsil ediyor diye bir takım Türk ulusalcıları çıktı bunu kaldırmak istedi. Bazı Kürt ulusalcıları da bu aziz milleti bu bayrakla buluşturmamaya çalıştı. Bu Albayrak dünyada mazlumların bayrağıdır, tevhidin bayrağıdır. O albayrağın temsil ettiği ezan dinmesin diye Türk'ü Kürt'ü, Çerkez'i Çanakkale'de şehit düştü. Pakistan'a gideceğim bayrağında Ayyıldız var, Bosna'ya gidin bayrağında AY Yıldız var. Bu ayyıldız tevhidi temsil eder nereye giderseniz gidin görürsünüz. Filistin'de, Somali'de onun için bu bayrak var. Biz birilerine inat Albayrağın temsil ettiği her şeyi savunmaya devam edeceğiz. Biz, bu inançla bu tarihi bilinçle çözüm sürecini bir kardeşlik süreci kıldık ve kılmaya devam edeceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Tarıma destek"

     Başbakan Davutoğlu: "Kırmızı mercimek, nohut ve kuru fasulyeye verdiğimiz prim desteğini yüzde 100 artırıyoruz. Ayrıca bu ürünlerde, sertifikalı tohum kullanımında yüzde 20 ile 50 arasında artış sağlayacağız. Meyve üreticilerimize verdiğimiz fidan desteğini de yüzde 50 artırıyoruz."

    Enerji Bakanı Yıldız: "Diyarbakır Belediyesi borcunu ödemeli"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow