hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genelkurmay Başkanı Özel'den çözüm süreci mesajı

    Genelkurmay Başkanı Özelden çözüm süreci mesajı
    expand

    Çankaya Köşkü'ndeki 30 Ağustos resepsiyonunda soruları yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Kırmızı çizgilerimiz aşılırsa gerekeni söyleriz. 30 yıldır bu mücadeleyi biz yürütüyoruz. Kırmızı çizgi, bölünmemek, bütünlük" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulundu.

    Balyoz davası

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e resepsiyonda, askeri çevrelerden yöneltilen eleştiriler hatırlatılarak Balyoz davasındaki tahliyeler soruldu. Orgeneral Özel, "Anayasa Mahkemesi kararını verdi, arkadaşlar özgür. Benim için önemli olan onların özgür olmasıdır. Beraat olursa daha çok mutlu olacağız. Benim de dileğim beraat olması ve dosyanın kapanması" dedi.

    Bedelli askerlik

    Özel'e kamuoyunda tartışılan bedelli askerlik konusu da soruldu. Özel, "Bizlere bir müracaat yok, hiçbir çalışma yok" yanıtı verdi.

    Çözüm süreci

    Çözüm sürecine ilişkin soruları da yanıtlayan Orgeneral Özel, "Hükümetin bir politikası var, o politika yürüyor. Biz çözüm sürecine ilişkin yol haritasını bilmiyoruz, o çalışmanın içinde yokuz. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay çalışmanın kamu kuruluşlarına gönderileceğini söylemişti, henüz bir şey gönderilmedi. Görürsek biz de görüşlerimizi söyleriz. Kırmızı çizgilerimiz aşılırsa gerekeni söyleriz. 30 yıldır bu mücadeleyi biz yürütüyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir soru üzerine "kırmızı çizgilerinde" 10 yıl öncesine göre bazı nüanslar bulunduğunu ifade eden Orgeneral Özel, "Ancak hükümet çözüm süreciyle sorunu çözmek istiyor. Şehit anaları, analar ağlamasın diyorlar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Bölünmemek, bütünlük önemli, bu kırmızı çizgi. Bununla ilgili bütün görüşlerimizi her ortamda hükümete iletiyoruz" şeklinde konuştu.

    Cemaat yapılanması

    Orgeneral Özel'e "paralel yapı" iddiaları ve silahlı kuvvetlerde bununla ilgili yürütüleceği açıklanan disiplin çalışmaları da soruldu. Özel, "Kuvvet Komutanlıkları çalışıyor. Silahlı Kuvvetler elinde belge ile çalışır. Emniyet'ten, MİT'ten bilgi belge istedik, henüz gelmiş bir şey yok. Belgesiz bilgisiz, ihbar mektuplarıyla çalışamayız. TSK her türlü ayrımcılığa karşı. Yasalar çerçevesinde gereken her şeyi yaparız" dedi.

    Adli Yıl açılış törenine katılıp katılmayacağı yönündeki soruları da yanıtlayan Orgeneral Özel, o tarihte İstanbul'a gideceğini ancak akşam düzenlenecek resepsiyona katılmayı planladığını belirtti. Özel, "Hukukun üstünlüğüne ve hukuka inanıyorum. Yargı da bir erktir, TSK buna saygı duyar" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    30 Ağustos Ankara'da böyle kutlandı... (Foto galeri)

    Bahçeli 30 Ağustos mesajını Dumlupınar'dan verdi...

    Renkli 30 Ağustos kutlamaları

    İstanbullular fırkateynleri gezdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow