hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'den "sokağa çıkın" çağrısı

    HDPden sokağa çıkın çağrısı
    expand

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan açıklamada, Kobane'de durumun acil olduğu belirtilerek sokağa çıkma çağrısı yapıldı. HDK-HDP Kadın Meclisi Koordinasyonu da "Bütün Kadınlara Çağrımızdır" başlığıyla bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halkların Demokratik Partisince (HDP) bütün uluslararası kurumlar, demokratik kitle, emek ve meslek örgütleri Kobani'de yaşananlara karşı harekete geçmeye davet edildi.

    HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağan toplantısında, Kobani'deki gelişmeler de ele alındı.

    IŞİD'deki kadın savaşçı vahşeti anlattı

    Toplantı sürerken yapılan yazılı açıklamada, bütün uluslararası kurumların, demokratik kitle, emek ve meslek örgütlerinin Kobani'de yaşananlara karşı harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

    Kobani'de IŞİD bayrağı

    Açıklamada, "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani'dir" ifadelerine yer verildi.

    Abdullah Öcalan tarih verdi

    YPG'den IŞİD'e karşı intihar eylemi

    HDK-HDP Kadın Meclisi Koordinasyonu da çağrı yaptı

    HDK-HDP Kadın Meclisi Koordinasyonu da "Bütün Kadınlara Çağrımızdır" başlığıyla bir çağrı yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada "IŞİD çeteleri bu gece Türkiye'nin ve koalisyon üyesi ülkelerin gözü önünde Kobanê'de bir soykırım gerçekleştirmek üzere, üç koldan Kobanê'ye saldırmış vaziyette. Bütün bu ahval karşısında, bizler HDK-HDP Kadın Meclisi olarak, bütün kadınları  YPJ-YPG ile, Kobane halkı ile dayanışmaya,Türkiye'nin her yerinde alanlara, sokağa, aktif eylemselliğe çağırıyoruz" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow