hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kertenkele" ortalığı karıştırdı: İmamlar, Diyanet, Salih Tuna ve CHP...

    Kertenkele ortalığı karıştırdı: İmamlar, Diyanet, Salih Tuna ve CHP...
    expand

    İmamların tepki gösterdiği 'Kertenkele' adlı diziye Diyanet de 'cami ambargosu' başlattı. ATV kameraları camilere alınmayacak. Bunun üzerine Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Diyanet'i 'paralelin oyununa' gelmekle suçladı. Topa CHP de girdi. CHP'li vekil İhsan Özkes, RTÜK'ün diziyi kaldırmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ATV'de yayınlanan "Kertenkele" adlı dizi ilginç bir tartışma dalgası başlattı. İmamlar, Diyanet ve Yeni Şafak yazarı Salih Tuna arasında bir söz düellosu sürüyor.

    Dizideki imam rolüne tepki gösteren bazı vatandaşlar ve imamlar, diziyi RTÜK'e şikayet etti. Tartışmanın büyümesi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı da bir açıklama yaparak diziyi kınadı ve ardından ATV kameralarının camilere girişini yasakladı. Son olarak tartışmaya Yeni Şafak yazarı Salih Tuna da katıldı ve Diyanet'i 'paralel yapı'nın oyununa gelmekle suçladı. Bu tartışmaya CHP de katıldı. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, RTÜK'ün bu diziyi kaldırması gerektiğini söyledi.

    "Bakın bakın Erdoğan'ın yeni Türkiyesi'ne..."

    Salih Tuna bugünkü yazısında "Paralel örgüt tetikçileri tarafından yalan ve maksatlı bir şekilde yapılan haberlere Diyanet'in de ortak oluyor" dedi. Tuna şunları yazdı:

    "Paralel örgüt çöküşe geçtikçe saldırmaya devam ediyor. Pensilvanya'daki malikanesinde oturup Türkiye'yi içten yıkmaya çalışan Fethullah Gülen'in kirli işlerini ortaya çıkaran A Haber'i yıldırmak için sürekli dava üstüne dava açan ve kendi medyasında yıpratma girişiminde bulunan Gülen örgütü şimdi de Kertenkele dizisi üzerinden ATV'ye saldırıyor... Diyanet söz konusu diziyi izlemeden yaptığı açıklamadan dolayı özür dilemelidir... Bugün 'Kertenkele' dizisi üzerinden heyula kopartmaya çalışan malum çevrelerin iğvasına kanıp da (şöyle veya böyle) bir dizinin kaderiyle oynar da yayımdan kaldırılmasına neden olursa, aynı çevreler bu sefer de ABD kapılarında (malum İhsan misali) 'Bakın bakın, Erdoğan'ın Yeni Türkiye'sine bakın; bir diziye bile tahammül edemediler. Erdoğan otoriter, diktatör diyorduk da inanmıyordunuz...' derler."

    CHP'li vekil Meclis'te toplantı yaptı

    Tartışma bugün Meclis'e de taşındı. Eski müftü olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, RTÜK'ün bu diziyi kaldırması gerektiğini söyledi. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özkes,  "Peygamber mesleği 'imam' rolündeki kertenkele dizisi din görevlilerimizi incitmektedir. Sürüngen bir yaratık olan 'kertenkele' ismiyle 'imam' rolü asla yakışmıyor. Hiçbir kişiye yakışmayan hırsızlık ve yolsuzluğun 'imam' rolüyle işlenmesi kabul edilemez" dedi.

    Diziyi gelen şikayetler nedeniyle izlediğini söyleyen Özkes, "Şikayetler geldiği bana eski bir müftü olduğum için, din görevlilerinden bazıları beni aradı. Ne oluyor diye izledim. Gerçekten yakışık almıyor. O rol sırıtıyor. Bir imam rolüyle kertenkele dizisinde işlenenler uymuyor. Adı da içeriği de uymuyor. RTÜK'ün biran önce bu diziyi kaldırarak artık bu tartışmanın uzamamasını diliyorum" diye konuştu.

    Konusu ne?

    Dizi, 'Kertenkele' lakaplı bir hırsızın maceralarını anlatıyor. İstanbul polisinin uzun uğraşlara rağmen yakalayamadığı hırsız, neden sonra yakalanıp hapse atılıyor ve hapisten kaçmanın yollarını ararken hapishaneye gelen bir imamın kıyafetlerini çalarak kaçıyor. Daha sonra kader, Kertenkele’yi camisine imam bekleyen bir cemaatle karşılaştırıyor ve Kertenkele sıfırın altında olan din bilgisine rağmen kendini bir anda o caminin imamı olarak buluyor. Vaazları ile ünlenen Kertenkele, bu sırada kasabanın güzellerinden birine de aşık oluyor...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow