hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okmeydanı planları yeniden onaylandı

    Okmeydanı planları yeniden onaylandı
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Okmeydanı'na ilişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nı oy çokluğu ile yeniden kabul etti. İBB Meclisi'nde 13 Ağustos 2012 tarihinde kabul edilen plana CHP Grubu itiraz etmiş, 6. İdare Mahkemesi 3 Temmuz 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Okmeydanı ile ilgili hazırlanan yeni plan, CHP'nin itirazları arasında oy çokluğu ile yeniden kabul edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kürsüden meclis üyelerine Okmeydanı projesi ile ilgili bilgi verdi.

    Mahalle sakinleriyle 500 toplantı yaptıklarını belirten Demircan, “Bölgede 80 bin kişi yaşıyor. 14 bin malik var. 14 bin malikin yüzde 95'i ile bire bir toplantı yaptık" dedi.

    İdare Mahkemesi'nin planı iptal gerekçeleri arasında "kiracıların ne olacağı" sorusunun yer aldığını anlatan Demircan, yeni planda kiracıları da dikkate aldıklarını söyledi. Demircan, yeni plana daha fazla ticaret alanı eklediklerini de ifade etti.

    Hasip Kaplan, Genel Kurul'a sapanla geldi

    Crystal adlı maymun yıldızları solladı!

    Planların yeniden oylanması sırasında ret oyu kullanan CHP adına söz alan İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, Okmeydanı'nda yaşayanların bu plana inanmadıklarını; sürülecekleri ve yerlerinden edilecekleri endişesini taşıdıklarını belirtti. Sağlam, tereddütler giderilmediği sürece planı onaylamayacaklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basın mensuplarının sorularını yanıtladı

    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuşmasının ardından, meclis salonuna getirilen Okmeydanı projesinin maketi üzerinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Madencinin babasının yırtık lastik ayakkabıları müzelik oldu

    Bölgenin daha önce planı olmayan bir yer olduğunu kaydeden Başkan Demircan, “Burada kabul edilen alan, 1 milyon 650 bin metrekare. 80 bin kişi yaşıyor. Bu planla, gelecekte 100 bin kişinin yaşayacağı bir yer tasarlanıyor. Tapu meselesi çözüldükten sonra 30 ayrı adamız var. Büyük bir uzlaşma alanı kurulacak. Hangi ada öncelikli olarak uzlaşmasını tamamlarsa, en hızlı olan yer, dönüşümün başlayacağı yer olacak" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow