hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ulubey Kanyonu'nda yapılacak olan cam teras için temel atıldı

    Ulubey Kanyonunda yapılacak olan cam teras için temel atıldı
    expand

    ABD'deki Büyük Kanyon'dan sonra dünyanın en uzun ikinci büyük ikinci kanyonu unvanına sahip Uşak'taki Ulubey Kanyonu'na yapılacak cam terasın temeli atıldı. Dünyanın en büyük cam terası olması planlanan projenin iki ayda tamamlanacağı ve 1 milyon 100 bin liraya mal olacağı açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zafer Kalkınma Ajansı, Uşak İl Özel İdaresi, Ulubey Kaymakamlığı ve Uşak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Park Kanyon Cam Teras projesinin temelini; Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu ile birlikte attı. 5 bin yıllık bir medeniyete ev sahipliği yapan Ulubey'de bulunan kanyonun cam terasının yerden yüksekliğinin 150 metre, uzunluğunun 12 metre, genişliğinin ise 14 metre olacağı belirtildi.

    İŞTE O PROJE

    Toplam alanı 135 metrekare olacak cam teras için temeline 500 ton beton atılacağı kaydedildi. Teras demirlerinin ağırlığı 90 ton civarında olacağı, teras bitirildiğinde 50'şer kişilik gruplar halinde seyir yapılabileceği belirtildi. Kanyonda cam terasın haricinde gezi alanları, restoran ve sosyal donatıların da yer alacağı ifade edildi.

    Terasın üzeri kurşungeçirmez camdan 10'ar milimetrelik üç parçadan oluşan 30 milimetre kalınlığında kaplanacağı belirtildi. Lazer led ışıklarla donatılıp geceleri de görsel şölen sunulacağı belirtilen cam terasın 1 milyon 100 bin liraya mal olacağı açıklandı. Projenin hava koşullarına bağlı olarak iki ay içinde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulubey'de yapılan yatırımın turizme ciddi katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Yavuz, "Türkiye'de iyi bir fikriniz iyi bir projeniz varsa, kaynaksızlık diye bir şey yok. Projelerimiz destekleniyor, yerel, bölgesel kaynaklarla çok iyi bir finans altyapısına kavuştuk. İlkler şehri Uşak'ın tarih, kültür, bilim ve sanayi şehri gibi başlıklarla daha iyi tanınmasını sağlayacağız. İlimizin potansiyelini ortaya koyduktan sonra yıllık 1500 olan yabancı turist sayısını katlayarak artıracağız" dedi.

    Galatasaray'da dev projeye onay çıktı!

    İran IŞİD'i vurduğunu itiraf etti!

    HDP kongresinde PKK ve Türk bayrakları yan yana asıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow