hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sıcaklıklar azalıyor: Yağmura dikkat!

    Sıcaklıklar azalıyor: Yağmura dikkat
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz, İç Anadolu'nun orta ve doğu kesimleri yağmurlu olacak. Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

    ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

    Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni haftayı değerlendirdi;

    Karadeniz bölgesinde yağmur var. Ama kuvvetli bir yağmur olmayacak.

    Salı günü sabah saatlerinden istiaren Ege kıyılarında, İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Edirne, Muğla, Antalya, Denizli ve bu civarlarda kuvvetli yağmur var. Sabah saat 9 civarında buraları etkilemeye başlayacak. Öğlen saatlerinde İç Ege’ye gelecek.  Kütahya’dan, Uşak, Afyon, Isparta’ya kadar olan bölgede kuvvetli yağmur etkili olacak. Şiddetli yağmur bir günlük bir yağmur. Su baskınları yaratabilir. İstanbul’da da var ama kuvvetli bir yağmur olmayacak ve sıcaklıklarda bir değişiklik olmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir sonraki hafta kuzeyden bir soğuk hava geliyor. Bu soğuk hava sıcaklıkları 5-6 derece düşürecek. Bugünden itibaren Anadolu'da sıcaklıklar 1-2 derece düşmeye başladı ama esas düşüş perşembeden sonra yani cuma-cumartesi düşüşler olacak.

    Bu soğuk hava Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde kar yağışı, İç Anadolu’nun kuzeyinde, Doğu Anadolu’da yoğun kar yağışlarına neden olabilir. Doğu Anadolu’da özellikle Bitlis, Muş, Hakkari, Van civarlarında yoğun kar yağışı olabilir. Cumartesi gününde.

    Marmara'da artık kar yağışı beklemek biraz hayal olacak. İç kesimlerde bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow