hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2. Viyana Kuşatması hangi padişah döneminde gerçekleşmiştir? 2. Viyana Kuşatması detayları...

    2. Viyana Kuşatması hangi padişah döneminde gerçekleşmiştir 2. Viyana Kuşatması detayları...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2. Viyana Kuşatması sorusu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında ekrana geldi. Sevilen yarışmada ''2. Viyana Kuşatması hangi padişah döneminde gerçekleşmiştir?'' sorusunun yanıtı merak uyandırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2. Viyana Kuşatması hangi padişah döneminde gerçekleşmiştir?

    A) Fatih Sultan Mehmed
    B) Kanuni Sultan Süleyman
    C) Avcı Mehmed
    D) Yıldırım Beyazid

    Cevap: C)

    Birinci ve ikinci Viyana Kuşatmaları farklı padişahların dönemlerinde olmuştur. Bu kuşatmaların ilki 27 Eylül- 16 Ekim 1529 tarihleri arasında Kanuni Sultan Süleyman tarafından gerçekleştirilmiştir. Kanuni Sultan Süleyman ordusunu komuta etmiş ve Budin Kalesini Fethettikten sonra Avusturya'ya yönünü çevirmiştir.

    120 bin kişilik ordu ile Viyana kapılarına dayanmıştır. Ancak çetin kış şartları ve aylarca süren kuşatmadan yorulan askerlerin durumu kuşatmanın başarılı olmadan sonlandırılmasına neden olmuştur. Aynı zamanda Alman ordularının bölgeye yaklaşma haberi de kuşatmanın kaldırılmasına neden olmuştur.

    İkinci Viyana Kuşatması ise 1683 tarihinde IV. Mehmet döneminde yaşanmıştır. IV. Mehmet sırasında 11 bin asker, 5 bin sivil ile kuşatmayı başlatmıştır. Ancak Lehistan Kralı tarafından gönderilen yardımlar Osmanlı Devleti'nin yenilmesine neden olmuştur. Bu kuşatma Osmanlı Devleti tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow