hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2023 Kütüphane Haftası ne zaman? Kütüphane Haftası nedir?

    2023 Kütüphane Haftası ne zaman Kütüphane Haftası nedir
    expand

    1964 yılından bu yana kutlanmaya devam eden Kütüphane Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. Kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminin bir kez daha hatırlanacağı hafta kapsamında gözler yapılacak etkinliklerde olacak. Peki, Kütüphane Haftası 2023 ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl gün olarak farklı tarihe denk gelebilmesi nedeniyle Kütüphane Haftası tarihleri merak konusu oldu. Eğitim seviyesinin artmasında büyük öneme sahip olan kitapların yer aldığı kütüphanelerin öneminin bir kez daha hatırlanacağı haftada bazı etkinlikler olacak.

    2023 KÜTÜPHANE HAFTASI NE ZAMAN?

    Kütüphane Haftası; Türkiye'de 1964 yılından beri Mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta kutlanır. 2023 yılında Mart ayının son pazartesi günü 27 Mart’a denk geliyor. Bu kapsamda 27 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 arası Kütüphane Haftası olarak kutlanacak.

    KÜTÜPHANE HAFTASI NEDİR?

    Haftanın amacı, vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımalarını sağlayarak daha çok yararlanmalarını sağlamaktır. 11 Ocak 2012 tarihli resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Halk Kütüphaneleri Yönetmeliği"ne göre kütüphaneler, hafta boyunca Türk Kütüphaneciler Derneği yanı sıra, diğer mesleki sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yaparak kutlama yapabilirler.

    Hafta süresince kütüphanenin önemi, kütüphaneciliğin sorunları kamuoyuna duyurulur. Okullarda kitap okuma ve kütüphane kullanma zevki, sevgisi ve alışkanlığının kazandırma amacıyla bilgi kaynakları ve kütüphane hizmetlerine yönelik bilgiler verme, çevredeki kütüphaneler geziler düzenleme gibi etkinlikler düzenlenir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow