hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amerikan Eskimo Köpeği Özellikleri Nelerdir? Amerikan Eskimo Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

    Amerikan Eskimo Köpeği Özellikleri Nelerdir Amerikan Eskimo Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Amerikan Eskimo köpeği çok akıllı bir köpektir. Hareketli yapısı ile bilinmektedir. Yeni arkadaşlıklar kurmak ister.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Eskimo Köpeği Özellikleri Nelerdir?

    Amerikan Eskimo köpeği hareketli ve oyun sever bir köpektir. İki yaşına kadar yavru köpek görüntüsünü korumaya devam etmektedir. Kafasına koyduğu işi yapmakta kararlıdır. Güçlü bir yapıya sahiptir. Bu köpek türü agresif değildir, uyumlu bir yapısı vardır. Her zaman yoğun ilgi isteyen bir köpek türüdür. İstedikleri ilgiyi almadıkları zaman huysuz ve çok havlarlar. Yüksek özgüvene sahip oldukları için köpek eğitimi konusunda başarılıdırlar.

    Ailesini çok sever ve onları korumak için her şeyi yaparlar. Sürü köpeği olduğu için liderliği Amerikan Eskimo köpeğine verilmemesi gerekmektedir. Aksi halde sahibini dinlemeyecektir.

    Amerikan Eskimo Köpeği Bakımı Nasıl Olmalıdır?

    Amerikan Eskimo köpeği bakımı oldukça önemlidir. Düzenli olarak taranması gerekmektedir. Tüy dökme dönemlerinde tıraş edilebilmesi gerekebilmektedir. Bu tür köpekler kendilerini temizlemeyi severler. Serin havaları severler ama sıcak havaları sevmezler. Kalça displazi olabilmektedir. Pirelere karşı alerjileri çıkabilir. Sık sık veteriner kontrolüne gitmesi gerekmektedir. Ortalama 15 ile 20 yıl arasında yaşayabilmektedirler. Tek seferde 4 yavru doğurabilirler.

    Amerikan Eskimo Görünümü Nasıldır?

    Amerikan Eskimo köpeği kama şeklinde bir kafa yapısı bulunmaktadır. Üçken kulakları ve beyaz tüyleri vardır. Tüyleri oldukça kabarıktır. Ayak tırnakları da beyazdır. Bazı türlerinde krem rengi de görülebilmektedir. Üç farklı boyutu vardır. Oyuncak, minyatür ve standart boy. Oyuncak boyunca olan bu tür köpekler 10 kilo, minyatür 20 kilo ve standart olanlar ise 30 kilo ağırlığında olabilmektedir.

    Amerikan Eskimo Diğer Canlılar ile İletişimi

    Amerikan Eskimo köpekleri çocuklar ile iyi geçinmektedir. Diğer canlılar ile de arası oldukça iyidir. Enerjisi yüksek olduğundan kovalamaya meyilli bir köpek türüdür. Bu yüzden çocukların yanında dikkatli olunması gerekmektedir.

    Amerikan Eskimo Sağlık:

    Amerikan Eskimo köpeği uygun çevre koşullarından uzun süreler hayatta kalabilmektedir. 12 ile 15 yıl arasında yaşayabilirler. Bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir. Kişisel bakımına önem verilmesi gerekmektedir. Beslenme ve egzersiz bu tür köpekler için çok önemlidir. Tüyleri sık ve kalın olduğu için bol bol suç içmesi gerekmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow