İllüzyonist Başarır'a uluslararası ödül

İllüzyonist Başarıra uluslararası ödül
expand

İstanbul Oyuncak Müzesi'nde her hafta gönüllü illüzyon sanatı gösterileri yapan Selim Başarır, Uluslararası Sihirbazlar Derneği (International Magician's Society) tarafından illüzyon sanatının "yönetmenlik oscarı" olarak kabul edilen "Best Magic Mentor of the Year" ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İstanbul Oyuncak Müzesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başarır'ın müzede 3 yıldan beri her pazar günü gerçekleştirdiği illüzyon sanatı gösterileri ile her yaştan ziyaretçiye "sihir dolu anlar yaşattığı" bildirildi.

Psikiyatrist olan Dr. Selim Başarır'ın, yetenekli gençlere, uluslararası alanda da başarı kazanmaları için 1999 yılından itibaren illüzyon sanatı konusunda rehberlik yaptığı kaydedilen açıklamada, Başarır'ın "Hokkabaz" filminde Cem Yılmaz'a, Şehir Tiyatroları'nın "Vişne Bahçesi" oyununda Süeda Çil'e ve daha bir çok medya ve reklam projesinde ünlü isimlere danışmanlık yaptığı vurgulandı.

Açıklamada, Uluslararası Sihirbazlar Derneği'nin 1968 yılında kurulan ve tüm dünyada 37 bin üyesi bulunan bir dernek olduğu aktarılarak, derneğin önceki yıllarda David Copperfield, Chriss Angel ve Lee Alex gibi birçok ünlü isme ödüle verdiği hatırlatıldı.

Dernek tarafından bu yıl ilk defa Türkiye'den Kubilay Tunçer'in "Best Cabaret Magician of The Year" ödülüne, Selim Başarır'ın ise "Best Magic Mentor of The Year" ödülüne layık görüldüğü vurgulanan açıklamada, Başarır'a ödülünün İstanbul Oyuncak Müzesi'nde yapılacak törenle verileceği belirtildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow