İstanbul Modern'den bir Kraliçe geçti

İstanbul Modernden bir Kraliçe geçti
expand

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth, İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni ziyaret etti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth, İstanbul programı sırasında ziyaret ettiği İstanbul Modern Sanat Müzesi'ni çok etkileyici bulduğunu söyledi.

Kraliçe II.Elizabeth  ve beraberindekileri Kabataş Erkek Lisesi’nden sonra deniz yoluyla geldikleri İstanbul Modern’de İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı karşıladı.

Kraliçe II. Elizabeth, Türkiye’nin ilk ve tek özel modern sanat müzesi olan İstanbul Modern’i ve İstanbul Modern’in Londra Tasarım Müzesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Tasarım Kentleri” sergisini, Oya Eczacıbaşı ve Londra Tasarım Müzesi Direktörü Deyan Sudjic’in eşliğinde ziyaret etti.

Kraliçe ve beraberindeki heyet, 1851 yılında Londra’da başlayan ve 2008 yılında Londra’da biten, İstanbul’dan sonra Londra Tasarım Müzesi’nde sergilenecek olan “Tasarım Kentleri” sergisini  ilgiyle gezdi.

Kraliçe'ye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünissa Gül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ve eşi, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi eşlik ettiler.

Fahrelnissa Zeid’in “Cehennemim” adlı yapıtıyla ilgilenen Kraliçe Elizabeth’e, Oya Eczacıbaşı bu yapıtın müze açılmadan 10 yıl önce Zeid'in kızı Şirin Devrim tarafından bağışlandığını belirtti. Kraliçe’ye Fahrelnissa Zeid deseninden İstanbul Modern ürünü bir eşarp hediye edildi.

“Tasarım Kentleri” sergisinde de yapıtları yer alan ünlü mimar Zaha Hadid, Kraliçe’ye Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili kısa bir sunum yaptı.

Özellikle İstanbul Modern Eğitim Bölümü’nün eğitim programlarını uyguladığı Eğitim Odası’ndaki çocuklarla yakından ilgilenen Kraliçe II. Elizabeth,  etkinlikte çeşitli malzemelerle Londra Köprüsü ve Boğaz Köprüsü maketlerini gerçekleştiren 8 yaş grubundaki çocuklara sorular yöneltti.

Kraliçe ayrıca, İstanbul Modern’i gezerken kendisine proje sunumu yapan İTÜ Tasarım, Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım, Şehir Planlama öğrencileriyle de sohbet etti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow