Rezan Has Müzesi'nde 'boncuk'

Rezan Has Müzesinde boncuk
expand

Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi, 'Gönül Paksoy, Koleksiyondan Kreasyona Boncuk' ve 'Trajectories' başlıklı iki sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Uluslararası Boncuk ve Boncuk İşleme Sanatı Konferansı kapsamında düzenlenen sergilerden biri olan 'Gönül Paksoy, Koleksiyondan Kreasyona Boncuk' sergisi  22 Kasım-23 Şubat tarihlerinde açık olacak.
 
Sergide prehistorik dönemlerden günümüze kadar boncukların yanı sıra Paksoy'un tasarımları da yer alacak.
 
Gönül Paksoy Koleksiyonu'nda yer alan boncukların yapımında kullanılan malzemeler dönemlere göre farklı yoğunluklarda kullanılmış; kemik, yumuşakça kabuğu, taş, cam ve maden olarak beş grup altında toplanıyor.
 
Paksoy Boncuk Koleksiyonu'nun en zengin ve çeşitlilik gösteren grubunu ise cam ve fayans boncuklar oluşturuyor.
 
Cam boncuk: 'Trajectories'
 
Cam boncuk sanatı 20'nci yüzyılın sonlarında, boncuk yapımı için gerekli malzemelere ulaşabilen, araştırmalar yaparak cam işleme sanatını öğrenen Amerikalı ve Avrupalıların bireysel çabalar ile başladı.
 
1993 yılında Amerikalı cam boncuk sanatçılarından oluşan bir grup, Prescot Arizona'da, şu anda Boncuk Müzesi olan yerde  ilk cam boncuk sergisini açtı.
 
O dönemde kurulan ve günümüzde uluslararası bir birlik halini alan Cam Boncuk Ustaları Birliği'nin ve Arizona Boncuk Müzesi'nin hazırladığı 'Trajectories' başlıklı sergi, cam boncuklardan oluşuyor.
 
67 sanatçının eserlerinden oluşturulan 'Trajectories', Kadir Has Sanat Galerisi'nde Ocak ayının sonuna kadar devam edecek.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow