hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Tehlikeli Yolu Nerede? Dünya'nın En Tehlikeli Yolları Listesi...

    Dünyanın En Tehlikeli Yolu Nerede Dünyanın En Tehlikeli Yolları Listesi...
    expand

    Şehirden uzakta yavaş yavaş araba sürerek güzel yolun keyfini çıkarmanın tadı hiçbir şey yoktur. Bu yollarda genellikle bir yerlere yetişmeye çalışan ve birbiri ile yarışan arabalarla da karşılaşmazsınız. Kırsal alanda bulunan bu yollar size huzur verse de bazıları da çok tehlikelidir. Tehlikeli bir yolda araba sürmeyi başka bir şeyle kıyaslamak ise çok zordur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya'nın En Tehlikeli Yolu Nerede?

    Dünyanın en tehlikeli otoyollarından birisi Bolivya'da bulunan Yungas Yolu'dur. Her sene 200 — 300 kişinin ölümüne neden oluyor. Bir yanında sıra dağlar diğer tarafta ise, 600 metre yüksekliğinde bir uçurum yer alan yol, araçla ilerlemek için çok korkutucudur.

    Ülkemizdeki en tehlikeli yollardan birisi ise, Derebarajı virajları ismi ile de bilinen Karaçam'da yer alan Of, Çaykara ve Bayburt D915 Karayolu geçtiğimiz aylarda ise, Dünyanın en tehlikeli yolu olarak bilinir.

    Dünya'nın En Tehlikeli Yolları Listesi

    Bayburt - Trabzon Sınırı D-915 Yolu: Tehlikeli olması özelliği nedeni ile ismi duyulan Bayburt D - 915 yolu Soğanlı Dağı'nda yer alır. Bu yolda bulunan 29 keskin viraj ise, yolun ne kadar tehlikeli olduğunu gösterir. Yolun ünü ise tüm Türkiye’yi aşarak bütün dünyaya ulaşıyor.

    Yungas Yolu: Bolivya'da yer alan bu otoyol en tehlikeli yapıya sahiptir. Her yıl pek çok insanın ölümüne neden olur. Uçuruma çok yakın bir konumda bulunan bu yoldan araba ile geçmek ise çok zordur. Bir taraf uçurum diğer taraf ise çok büyük dağlar ile çevrilidir.

    Zoji La Yolu: Tehlikeli bir yol olarak bilinen Zoji La yolu, Hindistan'da yer alır. Çok sık kullanılan bu yol ise, çok zor bir geçişe sahiptir. Yolu kullanan kişiler için de oldukça ölümcül bir yolculuk ortaya çıkar. Yol çok bozuk yapısıyla ve uçuruma yakın bir konumda bulunmasıyla dikkat çeker.

    Dalton Otoyolu: Dalton otoyolunun yer aldığı yer ise, Alaska'dır. Bu sene yapısı nedeni ile dünyanın en tehlikeli yolları içinde yer alır. Bu yol, 666 km uzunluğuna sahiptir. Yolda yer alan kar ise çok fazladır. Alaska'nın sahip olduğu zorlu iklimini tamamen yansıtan çok ürkütücü bir yoldur.

    Guoliyang Tüneli: Gualiyang tüneli Çin'de yer alır. Ulaşıma açık olan bu tünel ise, oldukça korkunç bir yapıya sahiptir. Sahip olduğu bu yapı nedeni ile dünyanın en tehlikeli yollarından birisi olarak bilinir.

    Gois Geçidi: Fransa'daki bulunan bu geçit, normal gibi görünse bile aslında durum hiçte öyle değildir. Çünkü bu geçit, günün belli başlı saatlerinde de sular altında kalıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow