hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Yüksek Binası Hangisidir? Dünya'nın En Yüksek Binası Nerede, Kaç Metre?

    Dünyanın En Yüksek Binası Hangisidir Dünyanın En Yüksek Binası Nerede, Kaç Metre
    expand

    Yüksek binalar özellikle görsel açıdan oldukça heybetli bir görüntü ortaya çıkarır. Zamanda bu binalar birçok farklı şehrin temsilcisi veya simgesi olarak da öne çıkar. Diğer yandan önemli merkezi şehirleri popüler yapan yanlarından da biridir. Genelde ise çok yüksek katlara sahip olan bu binalar ticari amaçlı kullanılır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya çapında ise diğer bütün binaları geride bırakan dünyanın en yüksek binası burç halifedir. Yapımı 2010 yılında tamamlanmış olan bu dev gökdelen toplamda 828 metreye ulaşmaktadır. Aynı zamanda her sene yoğun şekilde turist çeken önemli binalar içerisinde gelir.

    Dünya'nın En Yüksek Binası Hangisidir?

    Dünyanın en yüksek binası 2010 yılında tamamlanmış olan Burç Halife olarak öne çıkmaktadır. Özellikle uzaktan bakıldığında çevresindeki diğer binalara göre çok yüksek bir görüntü sergilediğini söylemek mümkün. Öyle ki Burç Halife isimli bu binaya fil olarak bakılırsa, yanındaki binalar ise kedi veya köpek gibi boyutlarda kalmaktadır.

    Etrafında rüzgar dengesini koruyan yuvarlak cepheleri bulunan bu bina, aynı zamanda eşsiz bir mühendislik harikası olarak öne çıkar. Temelden yukarı doğru incelerek giden bina, en sonunda bir uç anteni ile son bulur. Deprem ile beraber birçok sarsıntıya, güçlü darbeye ve benzeri unsurlara karşı yüksek teknoloji de hazırlanmış dayanıklı binalar içerisinde gelir.

    Dünya'nın En Yüksek Binası Nerede?

    Burç halife 2010 yılında tamamlanması ile beraber dünyanın en yüksek binası unvanını aldı. Günümüzde hala bu unvanı kaptırmayan bir bina olarak ön plana çıkıyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde yer alan bu bina, aynı zamanda dünyanın en popüler binası olarak da ön plana çıkıyor.

    Üstelik birçok farklı filme ya da diziye de konu olduğunu söylemek mümkün. Diğer yandan Dubai şehrinde yaşanan farklı zamanlardaki kum fırtınası olduğunda, binadan bu görsel oldukça harika bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Bu doğrultuda pek çok kişinin her sene Burç Halife isimli bu binayı görmek için Dubai şehrine gittiğini söylemek mümkün.

    Dünya'nın En Yüksek Binası Kaç Metre?

    Muazzam bir yüksekliğe sahip olan Burç Halife dünyanın en yüksek binası olarak öne çıkmaktadır. Böyle zamanlarda yüksek binalar metre veya fit uzunluk çerçevesinde ele alınır ve hesaplanır. Bu doğrultuda metre cinsinden ele alındığında dünyanın en yüksek binası olan burç halife 868 metre olarak öne çıkmaktadır. Yani neredeyse 1 kilometre kadar uzunluğa sahip olduğunu söylemek mümkün. Bu yön ile oldukça devasa ve aynı zamanda da göz korkutucu bir görüntü ortaya çıkarmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow