hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya'nın En Zeki İnsanı Kimdir? Dünya'nın En Zeki İnsanı Kaç Iq?

    Dünyanın En Zeki İnsanı Kimdir Dünyanın En Zeki İnsanı Kaç Iq
    expand

    Farklı sorular üzerinden insanların zekasını ölçmeye yarayan IQ testi, geçmişten günümüze pek çok önemli ismin zekasını ortaya çıkarmıştır. Hem matematik hem de görsel ve hafıza gibi pek çok unsuru ele alan bu test, aynı zamanda dünyanın gelmiş geçmiş en zeki kişisini de göstermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    William James Sidis olarak bilinen Matematik ve dil becerine sahip olan bu kişi, dünyanın en zeki kişisi olarak ifade edilmektedir.1 Nisan 1898 yılında doğan ve 17 Temmuz 1944 yılında yaşamını kaybeden William James Sidis, 290 ile 300 IQ ortalamasına sahip bir isimdir. Böylece tüm zamanların en zeki insanı olarak da kayıtlara geçtiğini söylemek mümkündür.

    Dünya'nın En Zeki İnsanı Kimdir?

    Dünyanın en zeki insanı aynı zamanda bir matematikçidir. Amerikalı bir matematikçi olarak da bilinen William James Sidis, dünyanın en yüksek IQ'suna sahip olan kişi olarak ön plana çıkmaktadır. 1 Nisan 1.898 yılında doğan ve 17 Temmuz 1944 yılında vefat eden William James Sidis, aynı zamanda tarihin en önemli matematikçilerinden biridir.

    O dönem yapılan IQ testi ile beraber 290 ile 300 IQ ortalamasına sahip olarak öne çıktığını söylemek mümkün. Bu da gelmiş geçmiş yapılan test ile beraber en yüksek IQ derecesi olarak ifade edilmektedir. Hatta bu IQ'nun dünyanın en önemli bilim insanları içerisinde yer alan Albert Einstein'ın da üstündedir.

    Dünya'nın En Zeki İnsanı Kaç IQ?

    Dünyanın en zeki insanlarının zekası genelde IQ testi üzerinden ölçülür. Çünkü bu testi hem sözel hem de sayısal ve görsel açıdan birçok unsuru barındırmaktadır. Bu sebepten dolayı beynin farklı bölgelerini çalıştırmak suretiyle kişinin ne kadar zeki olup olmadığına dair elle tutulur bir kanıt ortaya koyar.

    Bu kanıt üzerinden Amerikalı matematikçi olarak öne çıkan William James Sidis, dünyanın en zeki insanı olarak yüksek bir IQ'ya sahiptir. Bu IQ ise 290 ile 300 ortalama üzerinden ön plana çıkıyor. Oldukça yüksek bir ortalama olması ile beraber, tarihte şu an bu ortalamayı geçmiş bir kişi olmadığını ifade etmek mümkündür.

    Dünyanın En Zeki İnsanları Kimlerdir?

    Genelde dünya çapında önemli bilim insanları olarak öne çıkan dünyanın en zeki insanları, aynı zamanda yüksek IQ dereceleri ile önemli yer taşımaktadır. Bu konuda şu an güncel olarak ve geçmişten günümüze ulaşmış pek çok önemli zeki insan bulunmaktadır.

    - Terence Tao
    - Christopher Hirata
    - Kim ung yong
    - Christopher langan
    - Rick rosner
    - Garry kasparov
    - Sir Andrew willes
    - Judit pulgar
    - Paul Allen
    - Stephen Hawking
    - Albert Einstein

    Elbette bu kişiler zekaları belli bir test üzerinden ölçülmüş insanlardır. Daha eskilere gidildiğinde çok daha önemli insanlar ön plana çıkabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow