Efsaneler kenti İstanbul

Efsaneler kenti İstanbul
expand
KAYNAKCnnturk.com

Edebiyatımızın ustalarından Refik Durbaş’ın, İstanbul’la ilgili kehanetleri ve efsaneleri kendi üslubuyla anlattığı Efsaneler Kenti İstanbul; Hep Kitap logosuyla 22 Eylül’de okurlarla buluşacak. Burcu Yılmaz’ın resimlediği kitap, İstanbul’u daha iyi tanımak ve şehrin tarihini daha iyi anlamak isteyen büyük-küçük herkesin ilgisini çekecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan İstanbul, kuruluşuyla birlikte efsanelere ve söylencelere de konu olmaya başlıyor. Anıtların sahip olduğu gizli güçler, fetih esnasında gerçekleşen olağanüstü olaylar, asırlar boyunca nesilden nesile aktarılıyor.

Çocukların yeni konuğu: Çaya Gelen Kaplan

Usta şair, gazeteci ve yazar Refik Durbaş da bu söylencelere kayıtsız kalamıyor, İstanbul’un efsaneleriyle ilgili yıllar boyunca notlar alıyor. İstanbul’un kuruluşuyla başlayan kitapta; şehirle ilgili kehanetlerden tılsımlı anıtlara, şehri besleyen su kaynaklarından çarşılara, eski bayram yerlerinden yalılara kadar farklı başlıklar yer alıyor. Durbaş’ın kentle ilgili biriktirdiklerini kendi üslubuyla aktardığı Efsaneler Kenti İstanbul kitabı, İstanbul’u daha iyi tanımak, tarihini daha iyi anlamak isteyen büyük küçük herkese hitap ediyor.

Burcu Yılmaz’ın resimlediği Efsaneler Kenti İstanbul, 22 Eylül’den itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Efsaneler kenti İstanbul

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow