İngiltere ''kayıp şehiri''ni arıyor

İngiltere'de Kuzey Denizi'nin altında çalışan arkeologlar, 7 bin 500 yıl önce sulara gömülen dev kayıp şehri bulmak için çalışmalara başladı.
Independent'in haberine göre, arkeologlar 7 bin 500 yıl önce sular altında kalan İngiltere'nin 'Atlantis'ini keşfetmek üzere kolları sıvadı. Araştırmayla Kuzey Denizi'nin altında yatan tarih öncesi dönem gün yüzüne çıkarılmaya çalışılıyor. Burada, İngiltere ile güney İskandinavya arasında, bir zamanlar günümüz İngilteresi büyüklüğünde kara parçası olduğu biliniyor.
Arkeologlar burada taştan yapılmış aletler, bitki polenleri, DNA bitkileri ve uzun süredir kayıp olan kara parçasının ''sakinlerince'' kullanıldığı tahmin edilen hayvan türlerine dair izler bulmayı amaçlıyor.
Bölgede 6 bin yıl kadar, tarih öncesi İngilizlerin yaşadığını aktaran araştırmacılar, burada yaşayan insanların buğday yediğinin tahmin ediyor. Bunun kanıtlanması durumunda, buğdayın ilk yetiştirilme tarihi 2 bin yıl kadar geriye çekilecek.
Yüksek teknolojili araştırma tekniklerinin kullanıldığı multi milyon pound'luk dev proje, geniş kapsamıyla dünyada türünün ilk örneği. Araştırmayla birlikte ilk kez su yükselişine insanların, bitki ve hayvanların nasıl tepki verdiğinin anlaşılacağı da tahmin ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ali Sunal'dan 'Ferdi Zeyrek' paylaşımı! Babasına duygusal bir mesajla veda eden Nehir Zeyrek'e destek verdi: 'Gözyaşları içinde okudum'
Cazın Nabzı Antalya’da Atıyor: Rus Efsane Butman Sahnedeydi
Mert Demir’den Yeni İmaj ve “Bi Gece Gidebilirim” Sürprizi!
Selin'i sanatçı dostları yalnız bırakmadı! Mabel Matiz ve Buray'dan büyük destek!
Hz. İsa’nın olduğu değerlendirilen figür ilk kez sergide