hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'un Neyi Meşhur? İstanbul'un En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    İstanbulun Neyi Meşhur İstanbulun En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İstanbul, kıtalararası birleştirmesi açısından dünyada tek olan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda Türkiye'nin olduğu gibi dünyanın da en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Geçmişine bakıldığında tarih öncesi çağlara dayandığı ve tarihi yerleri de UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınan İstanbul hem tarihi hem de yöresel ürünleri ile dikkat çekiyor. Bununla birlikte şehirde yaşayan halkın çeşitli etnik gruplardan oluşması da çok kültürlü bir yapıya sahip olmasını sağlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'un Neyi Meşhur?

    Asya ve Avrupa kıtaları arası bir köprü görevi gören İstanbul şehri, etkileyici tarihi mekânları, coğrafi yapısı, modern yapıları, gökdelenleri, yeşillik alanları ile yeni ve eskinin bir arada olduğu bir şehirdir. Osmanlı imparatorluğu ve Doğu Roma İmparatorluğu'na başkent olmuş şehrin tarih boyunca birçok isim değiştirdiği bilinmektedir.

    Bunlar, Byzantion, Nova Roma, Augusta Antonina, Konstantinopolis, Kostantiniyye ve İslambol'dur. Kültür tarihi oldukça geniş olan bu şehrin en bilinen meşhur yerleri arasında dünyaca ünlü Aya Sofya Camii, Sultan Ahmet Camii, Süleymaniye Camii ve Eyüp Sultan Camii başta gelir.

    Aynı zamanda Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Emirgan Parkı, Kapalı Çarşı, Hürrem Sultan Hamamı oldukça bilinir. Gülhane Parkı, İstanbul Boğazı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Anadolu Hisarı, İstanbul Deniz Müzesi, Rumeli Hisarı, Yedikule Zindanları ve Çemberlitaş gibi görülmeye değer mekânları vardır.

    İstanbul'un En Meşhur Yemekleri

    Metropol bir şehir olarak bilinen İstanbul, Türkiye'nin dört bir yanından, hatta dünyanın pek çok farklı ülkelerinden göç almıştır. 15 milyonluk nüfusu neticesinde birçok küçük Avrupa ülkesinden bile daha kalabalık bir nüfusa sahiptir.

    Etnik yapısının çeşitliliği elbette kültürü ve mutfağını da oldukça etkilemiştir. İstanbul şehri akla gelince genellikle fast food tarzı yemekler gelse de bu şehrin birçok meşhur kültürel yemeği vardır. Bu çeşitli yemeklerden bazıları ise şu şekilde sıralanabilir;

    Süleymaniye Kuru Fasulyesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıyer Böreği

    Vefa Bozası

    Lokum

    Beyoğlu Çikolatası

    Çerez

    Kanlıca Yoğurdu

    Pierre Kötü Kahvesi

    Sultanahmet Köftesi

    Sütlüce Uykuluk

    Ortaköy Kumpiri

    Eminönü Balık Ekmek

    İstanbul'da Alınabilecek Hediyeler

    Kapalı Çarşı, İstiklal Caddesi, Mısır Çarşısı, Beşiktaş, Taksim ve Kadıköy başta olmak üzere çeşitli yerlerde hediyelik ürün arayanlar için envai çeşit eşya bulunmaktadır. Oldukça güzel bir atmosfere sahip olan bu mekanların mutlaka gezilmesi gereken yerler olduğunu belirtmek gerekir. Buralarda rastlanan ve en fazla tercih edilen hediyelik ürünlerden bazıları ise şunlardır:

    El dokuması halı ve kilimler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Osmanlı kültürünü taşıyan objeler

    Seramikler

    Türk kahvesi

    Bakır mutfak ve süs eşyaları

    Baharatlar

    El boyaması tabaklar, vazolar

    Lokum çeşitleri

    Kumaşlar

    Kuru yemişler

    Kıyafetler

    Takılar, aksesuarlar, mücevherler

    Nazar boncukları

    Kız kulesi, galata köprüsü objeleri

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow