hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'in Neyi Meşhur? İzmir'in En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    İzmirin Neyi Meşhur İzmirin En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İzmir, Ege Bölgesinde yer alan ve denize kıyısı olan Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden biridir. Yurt içinden ve yurt dışından gelen turistler İzmir'i gezmek ve tatil amaçlı gitmek için sıklıkla tercih etmektedir. Aynı zamanda boyoz, gevrek, pişi, lokma, kumpir gibi yiyecekleri de oldukça meşhurdur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özellikle Yunan mitolojisi ve tarihi açısından oldukça ilgi gören İzmir'in meşhur şeyleri tek bir kategoride toplamak mümkün değildir. İzmir'e özgü tatlılar, yiyecek ve içecekler, yöresel yemekler, hediyelikler ve gidip gezilecek yerler başta olmak üzere meşhur sayılan birçok alternatifi mevcuttur.

    İzmir'in Neyi Meşhur?

    İzmir şehrinde tarihi yerlerden müzelere ve doğal alanlardan ünlü meydanlara kadar pek çok gezilecek meşhur yer vardır. Denize kıyısı bulunan İzmir ilinde özellikle Kordon sahili, Alsancak son derece popüler alanlardır.

    Efes müzesi, İzmir Saat Kulesi, Konak Meydanı, İzmir Tarihi Asansör Binası, Kadifekale Dağı, İzmir Arkeoloji Etnografya Müzesi, Key Müzesi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Smyrna ve Şirince gibi yerler İzmir'in en meşhur gezilecek yerlerindendir. Bununla birlikte İzmir'e özgü çeşitli yiyecek ve içecekler de oldukça ilgi görmektedir.

    Tulum peyniri, zeytinyağı ve şarap bu ürünlerin başında gelmektedir. Aynı zamanda kumpir, gevrek ve boyoz da sabah kahvaltılarında sıkça tercih edilen meşhur sokak yiyecekleri arasında yer almaktadır.

    İzmir'in En Meşhur Yemekleri

    İzmir'in meşhur yemekleri arasında envai çeşit ürün bulunmaktadır. Ancak en fazla merak edilen ve bilinen yemekleri ve yiyecekleri ise şu şekilde sıralanabilir;

    Şerbetli veya şerbetsiz lokma tatlısı

    Şambali

    Un kurabiyesi

    Badem ezmesi

    Damla sakızlı kurabiye,

    Samsades

    Kaymaklı dondurma,

    Lorlu kurabiye,

    Mandalina tatlısı

    Boyoz

    Kumpir

    Etli ekmek dolması,

    Sütlü dil balığı

    İzmir köfte

    Domates yemeği

    Şarap çeşitleri

    Patlıcanlı silkme,

    Kumru,

    Midye

    Sübye (kavun çekirdeğinden yapılan bir şerbet)

    İzmir'den Alınabilecek Hediyeler

    İzmir'den hediye olarak birçok ürün almak mümkündür. Kullanılabilecek bir eşya ve ya bir gıda ürünü hediye olarak sıkça tercih edilmektedir. Urla şarabı ve ya Şirince şarabı hediye anlamında çok fazla ilgi gören ürünlerdir. Konak bit pazarından alınacak çeşitli antikalar, Kızlarağası Hanı’ndan kilim ve el Sanatları ürünleri de popüler hediyeliklerdendir.

    Bergama’nın meşhur İzmir tulum peyniri, Nazarköy’den çeşitli nazar boncukları, Ödemiş ve Seferihisar’dan zeytinyağı da hediye alternatifi olarak tercih edilmektedir. Kıbrıs Şehitleri caddesinden aksesuar ve kıyafet, Çeşme’den damla sakızı, Alaçatı’dan antika eşyalar, Foça’dan ev yapımı reçeller, Efes Antik Kenti’nden çeşitli biblo ve anahtarlıklar da hediyelik ürünler olarak alınmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow