hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ın Neyi Meşhur? Kahramanmaraş'ın En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Kahramanmaraşın Neyi Meşhur Kahramanmaraşın En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kahramanmaraş dendiği zaman akla ilk olarak dondurması gelir. Maraş dondurması olarak da bilinen bu lezzet, Türkiye'nin dört bir tarafında yaz aylarının vazgeçilmezidir. Sadece Türkiye'de ile aynı zamanda dünyanın birçok farklı yerinde de sevilen bir dondurma türü olduğunu söylemek mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bununla beraber özel tarhana çorbası, pilavı ve Maraş paçası gibi pek çok yöresel lezzete sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Elbette birbirinden özel el sanatları ile hazırlanmış dokuma ürünleri hediyelik eşya olarak ele alınabilir. Bununla beraber pek çok tarih ve kültürel açıdan yine gezilip görülmesi gereken şehirlerden biridir.

    Kahramanmaraş'ın Neyi Meşhur?

    Kahramanmaraş öncelikle dondurması ile meşhurdur. Şüphesiz Kahramanmaraş şehri üzerinden herkesin hakkında ilk olarak o lezzetli dondurması gelir. Yoğun sütü ve kreması ile beraber dolgunluğu üzerinden Harika bir lezzet sunar. Maraş dondurmasının dışında birbirinden yöresel yemeklere sahip olduğunu ifade etmek mümkündür.

    Tabii bakır çaydanlıklar, cezveler, buzdolabı magnetleri ve daha pek çok eşyası ile birlikte yine hediyelik olarak harika seçenekler ile meşhurdur. Diğer yandan camiler, Türbeler, antik dönemden kalan eserler ile turistik açıdan da önemli bir yer taşıdığını söylemek gerekir.

    Kahramanmaraş'ın En Meşhur Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelikler

    Kahramanmaraş yöresel açıdan birbirinden lezzetli yemekleriyle beraber ülkenin ziyaret edilmesi şehirlerinden biridir. Bu yöresel yemekleri birebir olarak Kahramanmaraş'a gidip görülmesi gereken lezzetler olarak öne çıkar.

    - Maraş tarhana çorbası
    - Acem pilavı
    - Maraş paçası
    - Maraş yoğurtlu Kebap
    - Çöş börek Maraş mantısı
    - Ravanda şerbeti
    - Ekşili dövme çorbası

    Yukarıda verilen birbirinden özel lezzetleri ile Kahramanmaraş önemli şehirlerden biridir. Aynı zamanda çok özel hediyelik eşyaları ile öne çıktığını söylemek mümkün. Bunlar içerisinde buzdolabı magnetleri, Bakır çaydanlıklar, cezveler, dövme dondurması ve Osmanlı çarıkları ile ön plana çıkar. Bu lezzetler ve hediyelik eşyalar Kahramanmaraş şehrine ait özel ürünlerdir.

    Kahramanmaraş Şehrinde Gezilecek Yerler Nelerdir?

    Kahramanmaraş kültür ve tarih dokusu ile beraber doğa alanları üzerinden önemli şehirlerden biridir. Bunlar içerisinde Kahramanmaraş Kalesi, Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi, Ulu Cami ve Abdülhamit Han Cami ile birlikte Taş han gibi yerler öne çıkar.

    Aynı zamanda minyatür Kahramanmaraş kurtuluş Müzesi ve Taş Medresesi gibi daha pek çok farklı yer olduğunu söylemek gerekir. Her biri Türkiye'nin en önemli tarihi eserleri içerisinde gelir. Birbirinden lezzetli ve yöresel yemeklerin yanı sıra hediyelik eşyaları ile birlikte Kahramanmaraş şahitlik edilmesi gereken illerden biridir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow