Jacques Vallet sordu Yüksel Arslan resimleriyle yanıtladı

Jacques Vallet sordu Yüksel Arslan resimleriyle yanıtladı
expand
KAYNAKCnnturk.com

Kendi geliştirdiği teknikle ürettiği "arture" adlı resimleriyle bilinen ressam Yüksel Arslan, İnsan& ''İnsan'ın Yaratılışı"nda Fransız yazar Jacques Vallet'nin sorularını sözcüklerin yanı sıra resimleriyle de yanıtladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Kendi geliştirdiği teknikle ürettiği "arture" adlı resimleriyle bilinen ressam Yüksel Arslan'ın, Fransız yazar Jacques Vallet'nin sorularını sözcükleri ve resimleriyle yanıtladığı söyleşisini içeren İnsan& ''İnsan''ın Yaratılışı, Sel Yayıncılık tarafından okura sunuldu. Yayınevi, çağdaş Macar edebiyatının önemli isimlerinden İstván Örkény'nin birer kara mizah örneği olan Bir Dakikalık Öyküler'ini de tekrar basımıyla okurla buluşturdu.

Sel Yayıncılık’tan yeni dizi: Red Kitaplığı

İnsan& ''İnsan''ın Yaratılışı

1986'da başlayıp 1999'a kadar sürdürdüğü İnsan adlı dizinin ilk kitabı, "İnsan'ın Yaratılışı"nda ressam Yüksel Arslan, Fransız yazar Jacques Vallet ile söyleşiyor ve soruları, hem sözcüklerle hem arture adını verdiği elli resimle yanıtlıyor.

Terörizm mi? Direniş mi?

Bu bir sanatçının (ressamın?) kitabı mı, yoksa bir bilim adamının kitabı mı? Yoksa her ikisini kişiliğinde ve sanatında birleştirmiş birinin kitabı mı? Jacques Vallet, kitabın başında yer alan uzun söyleşisinde, bu soruyu hem kendine hem Arslan'a soruyor.

Fransa'da yaşayan ve kendi geliştirdiği teknikle çeşitli doğal malzemeleri kullanarak ürettiği "arture" adını verdiği resimleri ve Marx'ın Kapital'ini çizdiği seriyle bilinen ressam Yüksel Arslan ise hem sözcüklerle hem arture adını verdiği elli resimle yanıtlıyor. Bir sanatçı için bilimin sonsuz bir esin kaynağı olduğunu gözlerimizin önüne sererek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Bir Dakikalık Öyküler

Sel Yayıncılık, çağdaş Macar edebiyatının önemli isimlerinden İstván Örkény tarafından ustalıkla kaleme alınmış birer kara mizah örneği olan Bir Dakikalık Öyküler'ini de tekrar basımıyla okura sunuyor.

Öyküler, oturarak ya da ayakta; rüzgarda, yağmurda, karda, balık istifi bir otobüste hatta birçoğu yolda yürürken bile okunabilir. Önerilen okuma biçimi: önce başlık, sonra öykü. Anlaşılmayan öykü tekrar okunacak, yine anlaşılamıyorsa sorun okurda değil öyküdedir. Okur aptal olamaz, olsa olsa öyküler kötüdür.

Jacques Vallet sordu Yüksel Arslan resimleriyle yanıtladı

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow