hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toplumsal Tarih'te konu Osmanlı'dan bugüne adalet ve hukuk

    Toplumsal Tarihte konu Osmanlıdan bugüne adalet ve hukuk
    expand

    Toplumsal Tarih Aralık 2017 sayısında Edhem Eldem'in "Osmanlı İmparatorluğu'ndan Günümüze Adalet, Eşitlik, Hukuk ve Siyaset Üzerine" başlıklı makalesini kapağa taşıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplumsal Tarih dergisinin Aralık 2017 sayısında Edhem Eldem, Zafer Toprak, İbrahim Göksel Baykan, Nadir Özbek, Ceren Abi, Cem Güldüren, Ömer Ulusoy, Barış Çatal ve Zerrin İren Boynudelik, Emine Önel Kurt ve Çağla Ormanlar Ok'un makaleleri yer alıyor.

    Toplumsal Tarih Ekim sayısında Fatma Aliye'yi kapağa taşıdı

    Edhem Eldem adalet kavramının Türkiye toplum ve siyasetindeki temellerini ve geçmişten bugüne serüvenini tartışıyor.

    Zafer Toprak, "Yüzüncü Yılında Hukuk-ı Aile Kararnamesi" başlıklı yazısında Medeni Kanun'un öncüsü kabul edilen Hukuk-ı Aile Kararnamesi'ni ve hükümlerini, yayınlanışının yüzüncü yılında tekrar ele alıyor.

    İbrahim Göksel Baykan, imparatorluk ve İstiklal Harbi için önemli kaynaklardan sayılan asker hatıralarından İbrahim Şükrü Bey'in ilk defa yayımlanacak anılarını "İbrahim Şükrü (Tüzün) Bey'in I. Dünya Savaşı ve İstiklal Harbi Hatıraları" başlıklı yazısında aktarıyor.

    Toplumsal Tarih, Ermenilerin kaderini kapağa taşıdı

    Nadir Özbek, "Osmanlı'dan Günümüze Darülaceze: Sosyal Politika Zihniyeti ve Kent Yoksulluğunun Değişen Niteliği" başlıklı yazısında kurulduğu günden bu yana Darülaceze'nin tarihini ve hem kurumun hem de sosyal politika zihniyetinin değişen yapısını anlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceren Abi, "Osmanlı İmparatorluğu'nda Arkeoloji Siyaseti Üzerine" başlıklı yazısında Zeynep Çelik'in Asar-ı Atika: Osmanlı İmparatorluğu'nda Arkeoloji Siyasetiadlı kitabını inceliyor.

    Cem Güldüren, medrese öğrencilerinin zorunlu askerlikten muaf tutulmalarına yönelik toplumsal ve yasal düzenlemeleri "Osmanlı İmparatorluğu'nda Medrese Öğrencilerinin Askerliği Meselesi" başlıklı yazısında aktarıyor.

    Ömer Ulusoy, "80'li Yıllarda Bir Aydın Girişiminin Kuruluş Serüveni: Ekin A.Ş.'den Bilar A.Ş.'ye" başlıklı yazısında,80'lerin baskı ortamında bir aydın girişimi olarak kurulan Ekin A.Ş'yi ve şirketin Bilar A.Ş'ye dönüşme sürecini anlatıyor.

    Barış Çatal, İspanya İç Savaşı yaşanırken Amerika'da çeşitli toplantı ve faaliyetlere katılan Sabiha Zekeriya Sertel'in Tan gazetesinde bu konuda yayımladığı yazılara "Amerika'da İspanya İç Savaşı'na Destek Faaliyetleri ve Sabiha Zekeriya'nın Tanıklıkları" başlıklı yazısında yer veriyor.

    Zerrin İren Boynudelik, Emine Önel Kurt ve Çağla Ormanlar Ok, "Giysinin Mucize Ayrıntısı: Düğme" başlıklı yazılarında Avrupa resminde kılık kıyafet konusunu bu kez giysilerin basit gibi görünen ayrıntısı düğmeler üzerinden inceliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edhem Eldem, L'Illustration'un 17 Ocak 1914 tarihli nüshasından "Kudüs'teki İlk Havacılar" başlıklı makaleyi aktarıyor. Emel Seyhan "Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay" ile dergiye katkıda bulunmaya devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow