Mütevellit Ne Demek? TDK'ya Göre Mütevellit Kelime Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?
Mütevellit Arapça kökenli bir kelime olarak kullanılmaktadır. Mevlit kelimesinden türeyen mütevellit kelimesi doğmak, var olmak anlamlarında kullanılmaktadır. Mütevellit kelimesi kendiliğinden olması mümkün var olmuş soyut duygular için de kullanılan bir kelimedir.
Mütevellit Ne Demektir?
Mütevellit kelimesi kelime manası doğmuş, dünyaya gelmiş, ileri gelen anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Mütevelli kelimesi aynı yönde bağlantılı bir anlam ilişkisi bulunmaktadır. Mütevellit olması muhtemel ve olması gereken anlamlarda da kullanılan bir kelimedir. Mütevellit kelimesi konuların meydana gelme ve sonuç ilişkisini açıklamak için kullanılan bir kelime olmaktadır.
Türk Dil Kurumuna Göre Mütevellit Kelime Anlamı Nedir?
Türk Dil kurumuna göre mütevellit kelimesi meydana gelmek ve ileri gelmek anlamlarında kullanılmaktadır. Mütevellit kelimesi doğmuş, dünyaya gelmiş anlamına geldiği gibi belirli bir mevkiye gelmiş anlamında da kullanılmaktadır.
Mütevellit Kelimesi Nasıl Kullanılır?
Mütevellit kelimesi yazılı ve resmi kaynaklarda daha çok kullanılan bir olayın hangi durumdan ortaya çıktığını açıklamaya yarayan bir kelimedir. Mütevellit kelimesi doğmuş dünyaya gelmiş anlamında da kullanılmaktadır. Özellikle açıklama gerektiren konularda kullanımı daha çok tercih edilmektedir. Günlük hayatta pek fazla kullanımı olmayan kelime daha çok resmi yazışmalarda ve yazılı belgelerde yer almaktadır.
Mütevellit kelimesi bir olayın ortaya çıkması sebebiyle oluşan sonuca kaynak göstermek niyetiyle kullanılmaktadır. Örneğin kar yağmasından mütevellit bu çığ sonucu oluştu cümlesinde mütevellit ortaya çıkma nedenini belirtmek için kullanılmaktadır. Mütevellit kelimesi kısaca bu nedenle kelimesi ile aynı anlamda kullanılmaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Guns N' Roses İstanbul Konseri Tarihi ve Bilet Fiyatları: Guns N' Roses İstanbul Konseri Ne Zaman, Biletler Satışa Çıktı mı?
Anita Taylor'ın 'Moonraker' sergisi VISION ART PLATFORM'da!
Osmanlı Padişahları sırası, Osmanlı'da tahtta kalma süreleri! Sırasıyla tahta çıkan padişahlar... Mehmet, Kanuni, duraklama, gerileme dönemi Osmanlı padişahları kimler?
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları