Öykünme Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Edebiyatta Öykünme Ne Demek?
Öykünme, taklit etme anlamında kullanılan bir sözcüktür. Öykünme, birinin davranışlarını benimseme ve onun gibi davranma durumu olarak da tanımlanır.
Öykünme Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Öykünme, birini ya da bir şeyi taklit etmek anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Birine benzemeye çalışma eylemine de öykünme denir. Öykünme kelimesini en çok edebiyat alanında duymak mümkündür. Eş anlamlısı olarak da taklit etmek kelimesini kabul etmek doğru olur.
Edebiyatta Öykünme Ne Demek?
Edebiyatta öykünme örnek alınan şeyleri yapma ya da taklit etme anlamındadır. Herhangi bir eserden öykünerek oluşturulmuş eserler de taklit edilmiş ya da esinlenilmiş eserler olarak kabul edilir. Başka birinin davranışını benimseme yani farklı bir yazar gibi olma eğilimi de öykünme olarak kabul edilir. Edebi eserlerde yazarlar eğer başka bir yazar gibi yazar ve onun üslubunu devam ettirirse bu yazardan öykünüyor demektir.
Öykünme İle İlgili Cümleler
- Onun bir sanatçıdan öykündüğü çok belli oluyor çünkü şarkılarında hiç özgünlük yok.
- Çok para kazanmak istiyor o yüzden de dayısına öykünmeye çalışıyor.
- Konuşurken hangi öğretmenine öykündüğünü bir türlü anlayamıyorum.
- Toplumumuz en çok batıya öykünüyor o yüzden her şeyde bir batı etkisi görmek mümkün.
- Bu otomobili tasarlarken bir İsveç firmasından öykünmüşler o yüzden arabalar birbirine benziyor.
Öykünme Nasıl Olur?
Birilerinin davrandığı gibi davranmak, birine ya da bir şeye benzemek için çaba göstermek öykünme olarak tanımlanır. Birini taklit etmek olarak bilinen öykünme her alanda olduğu gibi edebiyat alanında da mümkündür. Bir yazarı ya da bir eseri taklit etmek ya da onun gibi olmaya çalışmak öykünmektir. Öykünme, benzeme ya da taklit etme çabası demektir. Günlük hayatta da birilerine öykünen insanlar onlar gibi olmaya çalışır ve onlar gibi davranır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...
Yıldırım Yanılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü?
Müzik Aletlerinin Büyülü Dünyası: Tef Nedir Ve Nasıl Çalınır?