Rüzgar Eken Fırtına Biçer Atasözünün Anlamı Nedir? Kısaca Açıklaması Ve Örnek Cümle…
Rüzgar eken fırtına biçer atasözü genellikle öfkeli olan ve sürekli etrafına öfke saçan kişiler için kullanılan bir atasözü olarak bilinmektedir. Atasözleri bir olayı yorumlamak ve dersler çıkarmak amacıyla söylenilen ve gelecek nesillere nasihat şeklinde aktarılan sözlerdir.
Rüzgar Eken Fırtına Biçer Atasözünün Anlamı Nedir?
Rüzgar eken fırtına biçer atasözü herhangi bir konuda öfke ile davranan ve sonucunda ise zarar gören kişiler için kullanılan önemli bir atasözüdür. Rüzgar eken fırtına biçer atasözü nasihat olarak kişinin daha sakin ve serin kanlı olarak olaylar karşısında bir tutum edinmesi gerektiğini ifade etmektedir. Bu atasözüne benzer bir atasözü de öfke ile kalkan zarar ile oturur şeklindeki atasözüdür.
Rüzgar Eken Fırtına Biçer Atasözünün Kısaca Açıklaması ve Örnek Cümleler
Rüzgar eken fırtına biçer atasözünde bir durumu başlamakta veya bir işe başlarken daha olumlu ve yapıcı etkiler ile başlamak gerektiği hangi hal ve hareket ile bir işe girişilir ise sonucunda aynı hareketin çoğalma etkisi ile karşılaşmak yer almaktadır.
Rüzgar eken fırtına biçer atasözü ile ilgili örnek cümleler;
Sonunda o adamı apartmandan atacakları belliydi rüzgar eken fırtına biçer.
Barışçıl yollar bularak rakipleri kızdırmamak haksız rekabet etmemek gereklidir. Çünkü rüzgar eken fırtına biçer sonunda zarar eden biz oluruz.
Çocuklarına sürekli bağıran annelerin sonunda sürekli şikayet eden ve mutsuz nesilleri olmaktadır. Rüzgar eken fırtına biçer.
Çok sinirli iken araba kullanmamalısın. Rüzgar eken fırtına biçer sonunda daha çok sinirlenebilirsin.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı
7 incisiyle Topkapı Sarayı! İlk kez okuyacağınız detaylar: Arife Tahtı, Topkapı Hançeri, Altın Taht ve niceleri...
Yıldırım Yanılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü?
Müzik Aletlerinin Büyülü Dünyası: Tef Nedir Ve Nasıl Çalınır?