Selma İsminin Anlamı Nedir? Selma İsmi Kur'an'da Geçer Mi, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?
Selma, Türkçede sıkça kullanılan isimlerden bir tanesidir. Kızlar için uygun olan bu ismin birçok güzel anlamı bulunmaktadır. Bunlar arasında barış içinde bulunma, güzel, hoş ve huzur anlamları yer almaktadır. Genellikle güzel ve hoş kadınları belirtmek adına kullanılan isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Arapça kökenli olan bu isim günümüzde de hemen hemen herkes tarafından beğenilmektedir.
Selma İsminin Anlamı Nedir?
Anlamı itibariyle Selma ismi oldukça ilgi gören kız isimleri arasında yer alır. Türkçe karşılığına bakıldığında Selma ismi, ‘ Huzur, barış içinde bulunma durumu, hoş ve erinç olan' anlamları üzerinden karşılık bulmaktadır. Bu isim barışı seven ve huzurlu olan kimseleri temsilen tercih edilmektedir. Bununla birlikte Selma ismi her anlamda olumlu ve kolay ifade edilebilir bir isim olduğu için de sıkça kullanılmaktadır.
Selma İsmi Kur'an'da Geçer mi?
Selma oldukça güzel anlamlar taşımasına ve Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen isimlerden bir tanesidir. Ancak bu durum ismin anlamında bir değişikliğe neden olmamaktadır. Kur'an-ı Kerim'de geçmese de anlamı bakımında güzel manalı bir isim olarak geçmektedir.
TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Selma ismi bir kaç farklı anlam üzerinden Türkçe karşılıkları olan bir isimdir. Güzel anlamlar taşıyan bu isim çok uzun yıllardır dilimizde de yer almaktadır. TDK sözlüğüne göre ise Selma isminin karşılığı;
- Barış içinde bulunma,
- Huzur
- Güzel, hoş, (kadın)
- Erinç şeklinde geçtiği görülmektedir.
Selma İsminin Konulması Caiz mi?
İslami açıdan Selma isminin kullanılmasında ve konulmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. İslam'ı açıdan caiz olan isimlerden biridir.
Selma İsminin Kökeni Nedir?
Selma isminin kökenine bakıldığında Arapça olduğu görülmektedir. Günümüzde kız bebekler için uygun olan bu isim sıkça tercih edilmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı