Hollywood'un 'Kolera Günlerinde Aşk'ı

Dünyanın yaşayan en büyük yazarlarından biri olarak kabul edilen Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in 'Kolera Günlerinde Aşk' adlı romanı beyazperdeye uyarlanacak.
'Hollywood Reporter' gazetesine göre, 1985 yılında yayımlanan ve fakir bir postane memuruyla genç bir kızın 50 yıl süren aşkının anlatıldığı roman, yapımcı Mike Newell tarafından beyazperdeye aktarılacak.
Haberde, Newell'ın film için belirlediği yönetmenlerle görüşmelere başladığı ve yönetmenle anlaştıktan sonra kafasındaki oyuncularla da hemen masaya oturacağı belirtildi.
Yazarın 'Kırmızı Pazartesi' adlı romanı, 1987 yılında Francesco Rosi tarafından İtalyanca olarak filme çekilmiş, başrolde de İngiliz aktör Rupert Everett oynamıştı.
Marquez
1928'de Kolombiya'da doğan Garcia Marquez, büyükannesiyle büyükbabasının evinde, teyzelerinin yanında büyüdü. Boş inançlara bağlı, olağanüstü olayları doğallıkla anlatan, her söylenene inanan bu kadınların anlattıkları, üslubunun biçimlenmesine yardımcı oldu.
Roman yazmaya başlamadan önce gazetecilik yapan Marquez, bu deneyimi sayesinde romanlarındaki büyülü gerçekçiliği, tuzağa düşmeden, ayaklarını yere sağlamca basarak işleyebilen bir yazar.
1967'de yayınlandığında edebiyat dünyasında büyük yankılar uyandıran 'Yüzyıllık Yalnızlık'tan sonra Marquez, çarpıcı bir anlatımla, büyülü gerçekçilikle işlediği pek çok roman yazdı ve 1982'de de Nobel Edebiyat Ödülü'ne değer bulundu.
Marquez, Latin Amerika'yı ilkel güzelliği ve el değmemişliği içinde tanıtırken, düş ile belleği, olayların akışını gösterişsiz, ama şaşırtıcı bir üslupla birbirine karıştırır, tarihsel doğruluğa ve gerçekliğe bağlı kalmaya da özen gösterir.