'Sacayağı' aralıkta vizyonda

Sacayağı aralıkta vizyonda
expand

Uzun yıllar Kartal Tibet'in yönetmen yardımcılığını yapan Berrin Dağçınar'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği ilk sinema filmi 'Sacayağı'nın çekimleri Ayvalık Gömeç'te başladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Filmde Zeki Alasya, Tarık Pabuçcuoğlu, Zeynep Eronat, Haldun Boysan, Hakan Boyav, Suzan Aksoy gibi tiyatro ve sinemanın önemli isimleri rol alıyor.
 
İki yıl önce 'Şans Kapıyı Kırınca' adlı filmin çekimleri için Küba'ya giden Zeki Alasya, çekimler boyunca Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'nun her türlü desteği verdiğini, ama  Gömeç'te çekimleri süren 'Sacayağı' filmine gerekli desteğin verilmediği belitti.
 
Kültür Bakanlığı desteği olmaksızın, yapımcı firmanın olanakları ile çekilen film, üç yakın arkadaşın, içlerinden birinin oğlunun görme yetisini kaybetmesi üzerine para bulmak için giriştikleri mücadeleyi anlatıyor.
 
15 Temmuz'da çekimlerinin tamamlanması beklenen 'Sacayağı'nın, Aralık ayında vizyona girmesi planlanıyor.


Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow