hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Affan Dayı! Menderes Samancılar, İnci Taneleri'nde! Usta oyuncu İnci Taneleri Terzi Affan'ı canlandırıyor! Menderes Samancılar hangi dizilerde oynadı?

    Affan Dayı Menderes Samancılar, İnci Tanelerinde Usta oyuncu İnci Taneleri Terzi Affanı canlandırıyor Menderes Samancılar hangi dizilerde oynadı
    expand

    Usta oyuncu Menderes Samancılar, İnci Taneleri dizisinin 7. bölümüne konuk oluyor. Yılmaz Erdoğan'ın hem yazıp hem de oynadığı dizinin kadrosuna dahil olan usta isim son olarak Yalı Çapkını dizisinde kolsuz usta karakterine hayat vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Menderes Samancılar'ın canlandıracağı karakterin ismi bilinmezken usta oyuncunun diziye dahil olduğu yeni bölüm fragmanında ortaya çıktı. 

    Menderes Samancılar'ın Cihan'ın güvendiği büyük bir güç olarak diziye dahil olacağı belirtiliyor. Ayrıca Samancılar'ın oynayacağı karakter Sırat ve Cihan arasındaki buzların erimesine sebep olabilir. 

    Menderes Samancılar kimdir? 

    Menderes Samancılar, dizide Cihan’ın güvendiği ve mahallede namı olan bir karakteri canlandıracak.

    Menderes Samancılar 1 Mayıs 1954’te Adana’da dünyaya geldi. Hayatı boyunca kitaplarla iç içe olan Samancılar 1974 yılında bir fotoroman yarışmasını kazanmasıyla birlikte 2 yılda yaklaşık 20 fotoromanda başrol oynadı. 1975 yılında, yönetmenliğini Yılmaz Duru'nun yaptığı İnce Memed Vuruldu filmiyle sinemaya adım attı. Oyunculuğunun yanı sıra senaryo, şiir ve şarkı sözü yazarı olarak çalışmalarını sürdürdü.

     

    Kariyeri boyunca birçok sinema filminde rol alan Samancılar, "Kara Çarşaflı Gelin", "Sis", "Zıkkımın Kökü", "Dönersen Islık Çal", "Soğuk Geceler", "Bereketli Topraklar Üzerinde" gibi başarılı filmlerde rol aldı. 1989 yılında "Sis" filmiyle Antalya Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu, Adana Altın Koza'da ‘Zıkkımın Kökü" filmiyle en iyi erkek oyuncu ödüllerini aldı. Uluslararası birçok yapımda oynadı. Edebiyat dergilerinden yayınlanan şiirlerinin yanı sıra öyküler de yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Oyunculuk hayatına aktif bir şekilde devam eden Samancılar, Babaların Babası, Dar Elbise, Babamın Kanatları, Kapı ve Omar ve Biz gibi bir çok başarılı sinema filminde yer aldı. Başarılı oyuncu bunun yanı sıra Hayat Devam Ediyor, Kayıp, Urfalıyım Ezelden, Çoban Yıldızı gibi birçok dizinin kadrosunda da yer aldı. Son projelerinden biri olan Güvercin adlı dizi büyük ses getirdi. Başarılı oyuncu son olarak Zümrüdüanka dizisinin güçlü kadrosuna katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow