hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahar Öztan kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Bahar Öztan hastalığı neydi?

    Bahar Öztan kimdir, kaç yaşında, neden öldü Bahar Öztan hastalığı neydi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yeşilçam'ın gamzeli güzeli Bahar Öztan'dan acı haber geldi. Tedavisi uzun süredir devam eden Bahar Öztan (61), hayata veda etti. Acı haber sonrasında hayatı ve hastalığı ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Bahar Öztan kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Bahar Öztan hastalığı neydi? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son günlerde sağlık durumu ile ilgili haberlerle gündeme gelen Bahar Öztan, yaşamını yitirdi. Dördüncü kez kanserle mücadele ederken tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. 2016 yılında yakalandığı ve 3 defa atlattığı kolon kanseri 2023 yılında tekrar nükseden Bahar Öztan son süreçte iki defa ameliyat edilmişti. Bahar Öztan'ın Instagram hesabından açıklama yapan oğlu Yiğit Çolak, "Canım annem bu gece huzura kavuştu. Yarın 22 Mart Cuma günü ikindi namazına müteakip Karacaahmet Mezarlığı Şakirin Camiinden son yolculuğuna uğurlayacağız." dedi.

    Bahar Öztan kimdir, kaç yaşında, neden öldü Bahar Öztan hastalığı neydiBAHAR ÖZTAN KİMDİR?

    Bahar Öztan, 11 Ağustos 1962 tarihinde İskenderun, Hatay'da doğdu. Sanat hayatına reklamlarla adım attı. 'Gamzeli Güzel' olarak halk arasında tanınan sanatçı, dönemin ilgi gören fotoromanlarında da önemli roller üstlendi. Özellikle Çarli'nin Melekleri ve Barış Manço ile birlikte yer aldığı fotoromanlar, onun tanınırlığını artırdı.

    1980'lerde kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Bahar Öztan, bir reklam filminde rol aldıktan sonra film yapımcılarının dikkatini çekti. Ardından o dönem çok popüler olan fotoromanlarda oynamaya başlayan Öztan, 1972 yılında Osman Seden imzalı "Mahkum" filmi ile sinemaya adım attı. Ünlü isim, şöhreti "Şaşkın Milyoner" filmiyle yakaladı. Sonrasında kariyerinde hızla yükselen Bahar Öztan, birçok yapımda rol aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahar Öztan kimdir, kaç yaşında, neden öldü Bahar Öztan hastalığı neydi2000'li yılların başında ABD'ye giden ve bir süre Miami'de yaşayan Öztan, 6 yıl sonra tekrar Türkiye'ye döndü. Birkaç projede boy gösteren ünlü isim, uzun yıllardır gözlerden uzak bir yaşam sürüyordu. 1993-2008 yılları arasında Yavuz Çolak ile evli kalan Bahar Öztan'ın bu birlikteliğinden Yiğit Çolak adında bir oğlu bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow