Eşref Rüya'ya damga vuran sahne! 'SONUNDA RÜYA'YI BULDUM!'
Çağatay Ulusoy ve Demet Özdemir'in başrollerini paylaştığı 'Eşref Rüya' dizisinin 12. bölümü Kanal D izleyicisi ile buluştu. Eşref, fotoğrafçı Turgut'un telefonu üzerine adeta şoke oldu. Turgut, 'Eşref Ağabey, sonunda Rüya'yı buldum!' dedi.

Kanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi 'Eşref Rüya' bomba gibi bir bölümle ekrana geldi. Çağatay Ulusoy ve Demet Özdemir'in başrollerini paylaştığı dizide Eşref, Nisan'ın Nisan'ın itirafı nedeniyle şaşırdı.

Eşref, kendine bile itiraf etmekte zorlandığı duygularla yüzleşti. Yıllarca Rüya'sını arayan Eşref, sonunda aradığını bulmuş gibi mutluydu. Nisan ile baş başa bir gün geçirmeye hazırlanan Eşref, Afra'yı da Faruk'a emanet etti. Serdar Amir'in köşeye sıkıştırdığı Çiğdem, çareyi Kadir ile iş birliği yapmakta buldu. Her şey yolunda giderse Çiğdem, Serdar'ı alt edecek; karşılığında da Kadir'e Eşref'i verecekti...

Eşref'in elindeki kayıtlara ulaşmak için sahte polislerle evine baskın düzenleyen Çiğdem, planını uygulamak için düğmeye basarken; Eşref ise Nisan ile mahalle düğünündeydi.
İlk hamlesi başarısızlıkla sonuçlanan Çiğdem, gözünü daha da karattı.
Çok geçmeden gerçek ortaya çıktı. Arama yapanların sahte polis olduğunu öğrenen Gürdal, Müslüm ve Faruk beklenmedik ziyaretin faturasını kesti.

Eşref ile Nisan'ın romantik gecesi arkadaşlarının gelişi ile yarım kaldı.
Gürdal'ın söylediği her şeyi duyan Nisan, Eşref'ten bir kez daha uzaklaştı:
"Sadece bir gece geçirmek istedik, o da olmadı..."

Nusret'in katilinin Eşref olduğu bilgisi Serdar Amir'e ulaştı. Aylardır Eşref'in tek bir falsosunu bulmak için uğraşan Serdar, vakit kaybetmeden gözaltı kararı çıkardı.

Kuralın dışına çıkan ve Nisan'a aşık olan Eşref, duygularını Yakup Baba ile paylaştı:
"Ben sevdaya düştüm baba"

Eşref'in sevdasına karşı çıkan Yakup, Yetimler'in başına Kadir'i geçirmeyi teklif etti ve kararı Eşref'e bıraktı.
Hayatının en zor kararını vermek üzere olan Eşref, öncesinde Faruk'u arayıp ona başına bir şey gelmesi halinde yapmayı gerekenleri anlattı.
Çok geçmeden Eşref'in aracı polis tarafından çevrildi ve Eşref hakkındaki gözaltı kararını Serdar Amir'den öğrendi.

Eşref'i de alıp karakola doğru yola çıkan Serdar Amir'in aracı pusuya düşürüldü. Eşref, kanlar içinde kalan amiri hastaneye yetiştirdi.
Serdar Amir, uğradığı silahlı saldırıdan kurtuldu ve müdürüne saldırının Eşref ile bir alakası olmadığını söyledi.
Olup bitenden sıyrılmak isteyen Çiğdem, Serdar Amir'den önce davranmış ve müdüre Eşref ile Serdar'ın ortak olduğunu anlatmıştı.
Çiğdem'e inanmayı seçen müdür, ona ihtiyacı olan arama emrini çıkardı. Planı tıkır tıkır işleyen Çiğdem, kendi koyduğu belgeleri delil olarak sundu.

Beklene gün geldi, herkes Yakup Baba'nın mekanındaki yerini aldı.

Yunanistan'dan iş teklifi alan Nisan, gitmeden önce Eşref'i aradı ve ona "Seni bekleyeceğim" dedi.
Bir tarafta Nisan, diğer tarafta Yetimler... Eşref'in hayatının en zor tercihini yaptığı anlarda fotoğrafçı Turgut'un telefonuyla alt üst oldu:
"Eşref Ağabey, sonunda Rüya'yı buldum!"