hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hipertimezi hastalığı nedir? Taş Kağıt Makas dizisindeki hastalık Hipertimezi! Taş Kağıt Makas konusu nedir? Taş Kağıt Makas uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi?

    Hipertimezi hastalığı nedir Taş Kağıt Makas dizisindeki hastalık Hipertimezi Taş Kağıt Makas konusu nedir Taş Kağıt Makas uyarlama mı gerçek hayat hikayesi mi
    expand

    KANAL D ekranlarında yeni sezonunda yayınlanacak olan Taş Kağıt Makas dizisinin konusu araştırılıyor. Taş Kağıt Makas dizisinde güçlünün haklı olduğu düzen konularına da yer verilecek. Peki ama Taş Kağıt Makas dizisinin konusu ne, uyarlama mı, gerçek hayat hikayesi mi?

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taş Kağıt Makas dizisinin İstanbul’da geçeceği biliniyor. Haklının güçlü değil, güçlünün haklı olduğu bir düzende geçen, hikayeyi anlatacak dizinin konusu merak ediliyor. İşte Taş Kağıt Makas dizisinin konusu.

    Taş Kağıt Makas konusu nedir?

    Çekimleri geçtiğimiz günlerde başlayan dizinin başrol oyuncularından Ekin Koç’un hayat verdiği, hipertimezi hastası Umut’un olağanüstü hafızasına konuk olduğumuz tanıtımda; Umut’un adalet için vereceği çetin savaşın da ipuçları yer alıyor.Sıra dışı bir hafıza yeteneğine sahip olan Umut (Ekin Koç), yaşadığı her anı en küçük ayrıntısına kadar hatırlar. Babasının masum olduğunu ispatlamak için verdiği savaşta, yine bu süper hafızasını kullanır. Belediye otobüsünde olaylı bir şekilde tanıştığı Alev de (Serra Arıtürk) Umut’un babası için sürdürdüğü adalet arayışının en büyük destekçisi olur. Parlak zekası ve sisteme aykırı avukatlık tarzıyla Harun (Ozan Güven), hukuk camiasının güçlü isimlerinden Cumhuriyet Savcısı Süreyya (Hande Ataizi), iş dünyası ile suç dünyası arasındaki kilit isim Kadri (Hüseyin Avni Danyal) ve iflah olmaz bir sosyopat olan Fecir (Burak Yörük) arasında değişen dengede, Umut’un alzheimer hastası babası için verdiği mücadele izleyicileri derinden etkileyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hipertimezi nedir? 

     

    Üstün otobiyografik hafıza olarak tanımlanan hipertimezi, kişilerin geçmişte yaşadıkları olayları en ince ayrıntısına kadar hatırladıkları anormal bir yetenektir. Hipertimestik sendromu diye de tabir edilen bu durumda hipertimezi hastalarının beyinlerindeki depolama bölümünde olağanüstü bir kapasite gözlemlenmiştir. Tanımı ilk kez 2006 yılında yapılan hipertimezi, dünya genelinde çok az kişide görülen nadir bir sendrom olarak da kayıtlara geçmiştir. Kulağa hoş gelse de, zaman ilerledikçe hipertimestik sendromundan muzdarip olan kişilerin zihin yapılarının bozulduğu ve hayat kalitelerinin ciddi oranda düştüğü saptanmıştır.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow