hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kübra Ünlü yazdı! Taş Kağıt Makas'ta “Hayat Oyunu” Başladı!

    Kübra Ünlü yazdı Taş Kağıt Makasta “Hayat Oyunu” Başladı
    expand

    Kanal D’nin yeni sezonda yayına aldığı Taş Kâğıt Makas 4. Bölümüyle ekrana geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haklının güçlü olamadığı, güçlününün haklı olduğu bir düzlemde mesleğini icra etmeye çalışan “hipertizemi” rahatsızlığına sahip genç bir avukatın “Alzheimer” babası için verdi mücadelelerin konu alındığı dizi yayına girdiği günden beri ilgiyle takip ediliyor.

    Ekin Koç’un hayat verdiği, hipertimezi hastası Umut’un adalet için verdiği çetin savaş da ipuçlarını hatırlamaya başlaması sıra dışı hafıza ya sahip olan Umut (Ekin Koç), yaşadığı her anı en küçük ayrıntısına kadar zihninde sıraya koymasıyla karşı cephe için zorlu günler başladı.

    Babasının masum olduğunu ispatlamak için verdiği savaşta, yine bu süper hafızasını kullanmaya başlayan Umut Belediye otobüsünde olaylı bir şekilde tanıştığı Alev de (Serra Arıtürk) Umut’un babası için sürdürdüğü adalet arayışının en büyük destekçisi olmaya devam etti...

    Zekası ve avukatlık tarzıyla Harun (Ozan Güven), hukuk camiasının güçlü isimlerinden Cumhuriyet Savcısı Süreyya (Hande Ataizi), iş dünyası ile suç dünyası arasından Kadri (Hüseyin Avni Danyal) ve bir sosyopat olan Fecir (Burak Yörük) arasında değişen dengede, Umut’un alzheimer hastası babası için verdiği mücadele yeni bölümde izleyicilerin gönlünde yer etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mezuniyeti ile İstanbul’a bu mesele için yeniden dönen Umut arkadaşı Neşet’e “oyun şimdi başlıyor “dedi.

    Yeni bölümde yapacaklarının başında gelen ofis kiralama işini ise Emirkıran’ların tam karşı cephesinden bir yer kiralayarak gerçekleştiren Umut oldukça heyecanlı günlere başladı.

    Diğer taraftan Emirkıran Holdıng içerisinde yaşananlar ise dizinin bir başka öne çıkanı oldu. Bünyamin, ağzından dökülen 'Tarık Yalman' ismi ile Fecir'e büyük hayal kırıklığı yaşattı.

    Gece vakti yara bere içinde karakola gelen genç kadın, emniyeti harekete geçirdi. Şikayetler üzerine Emirkıran Holding'e giden polisler Tarık Yalman'ı yaka paça gözaltına aldılar.

    Umut, hapishanede babasını ilk kez ziyarete gitti. Oğlunu hatırlayamayan Rıza en azından Umut’un hatırlatmalarıyla oğlunu anımsadı.

    Harun’u hukuk bürosunda ziyaret eden Kadir, ona Bünyamin Emirkıran’ın kızı Rüya’nın yanında işe başlayacağını söyledi.

    Ofise gelen kız Harun’un geceyi birlikte geçirdiği Rüya idi. Umut, Tarık’ı hapishanede ziyaret etti ve ona avukatı olmak istediğini söyledi. Teklifi Tarık tarafından reddedilen Umut elindeki kozları kullanmak üzere harekete geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harun, yıllar sonra babasını mezarında ziyaret etti. İçini döken Harun, beklemediği anda Umut’u karşısında görünce büyük şok yaşadı.

    Arlarında geçen konuşmada Harun’un ettiği cümlelerin samimiyetsizliğini Umut, Harun’un yüzüne vurdu. İlk hamlesini o konuşmanın sonunda gerçekleştiren Umut Harun Yakar’a “bundan böyle sık sık karşılaşacağız” diyerek kartvizitini uzattı.

    Diğer taraftan Umut için sürpriz bir gelişme yaşandı ve Tarık Umut’u arayarak avukatı olmasını kabul etti. Tarık-Betül davasının ikinci duruşması için adliyeye gelen Harun, vekaletin kaldırıldığını ve artık Tarık’ın avukatı olmadığını öğrendi. Umut’un ‘avukat’ olarak duruşma salonuna girmesi Harun ve Alev olmak üzere herkesi şoke etti.

    Tarık’ın avukat değiştirdiğini öğrenen Bünyamin Emirkıran çılgına döndü. Öfkesini oğlundan çıkarmaya çalışan Bünyamin, beklemediği bir tepki ile karşılaştı. Çocukluğundan bu yana babasının şiddetine maruz kalan Fecir, “Senin tımarhaneye geri dönme vaktin gelmiş” cümlesini duyunca en büyük travması ile yüzleşti. Panik atak geçiren ve asansörde fenalaşan Fecir’in imdadına tesadüfen orada olan Alev yetişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dördüncü bölümün finalinde ise dizinin oyun hikayesinin, stratejik çarpışmalarının fitili ateşlendi. Avukat değişikliğinin nedenlerini öğrenmek üzere Fecir’in Harun ile yaptığı konuşmada Fecir; Büşra Korkmaz cinayeti sebebiyle hapis yatan Rıza Tanrıkulu’nun oğlunun yeni Avukat Umut olduğunu öğrenmesi sıkıntılı günlerin yanı başlarına geldiğini düşündürmeye başladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow