''Michael Jackson şarkıları üzerine kemençe çaldım''

Memleketi Rize'de bulunan şarkıcı Davut Güloğlu, 16 eserden oluşan 9'uncu albümünün kısa bir süre sonra piyasaya çıkacağını açıkladı.
5.5 yıl aradan sonra bir albüm yaptığını hatırlatan ünlü şarkıcı, "Sevenlerimiz, 'Neredesin?' diye soruyordu. Genelde en fazla 3 yıl arayla albüm çıkarıyordum. Bu kez ara biraz uzun oldu. İstanbul, Yalova ve Rize'de inşaat işleri yapmaya başladım. Bu nedenle biraz yoğunluğum oldu ama beklemeye değecek güzel bir albüm geliyor dedi.
Karadeniz müziğini etnik pop tarzında yaptığını ve bu sayede kemençeyi dünyaya sevdirdiğini anlatan Güloğlu, "Dünyanın her yerinde albümlerimiz sevilerek dinleniyor. Fransa'dan ödül aldık. Küba'dan davet edildik.
Müziğin bugünkü nesil ve dünya düşünülerek yapılması lazım. Karadeniz'de kendi otantiğinde güzel eserler yapılıyor. Genel anlamda Karadeniz müziği bugün Türkiye'de en popüler müzik dalı. Pop müzik yaptığımda bile Karadeniz'i ve kemençeyi hep önde tuttum. Michael Jackson şarkıları üzerine çok kemençe çaldım. Onu dinlerdim ve üzerine kemençe koyardım. Bugün Karadeniz müziği çok iyi bir yere geldi. Ünlü eğlence merkezlerinde Karadeniz müzikleri çalınıyor. Güzel yapılan yemek nasıl yeniyorsa, güzel yapılan her eser dinleniyor" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sırrı Süreyya Önder'in ardından Berkun Oya'nın gözyaşları! Hastaneye kaldırılmadan iki saat önce neler yaşandı? 'Endişe ederek bu hayat yaşanmaz'
Yasmin Erbil ve Yiğit Poyraz ayrıldı mı? Sosyal medyadaki sessizliğin nedeni ortaya çıktı
Hakan Yılmaz 'Sıcak Büfe'de! İki kardeşin kahkaha dolu serüveni
Tolga Akış ve fenomen Gizem Kaya evleniyor
İzzet Altunmeşe'nin oğlu Fırat Altunmeşe'nin mutlu günü! Güzel haberi iki fotoğrafla duyurdu