Tarkan, İzmir konserinin yeni yerini duyurdu: Gündoğdu Meydanı'na bekliyorum
İZMİR'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tarkan’ın konser vereceği alandaki dev platform çöktü. 1 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, can kaybı yaşanmaması ile teselli bulduklarını ifade ederek, konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapılacağını açıkladı. Sanatçı Tarkan ise kaza haberini İzmir'e giderken yolda öğrendiğini belirterek, "İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.
Haberin Devamı
/

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül'de kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.
/

Planlanan etkinlikler kapsamında Megastar Tarkan'ın da on binlerce kişinin katılım sağlayabileceği Cumhuriyet Meydanı yakınında Kordonboyunda konser vereceği açıklandı.
Haberin Devamı
/

Günler öncesinden açıklanan bu haber sanatçının hayranlarını heyecanlandırırken, konserin düzenleneceği alanda yaklaşık 1 hafta önce dev sahnenin kurulumu için çalışma başlatıldı. Sahne, müzik sistemi ve uzaktaki seyircilerin izleyebilmesi amacıyla dev ekranların kurulumu için ekipler çalışmalarını sürdürürken dün saat 23.00 sıralarında Tarkan'ın konser vereceği sahne üzerindeki dev platform, büyük bir gürültünün ardından çöktü.
60 TONLUK ÇELİK PLATFORM KALDIRILIYOR
/

İzmir'de 9 Eylül etkinlikleri kapsamında Tarkan'ın konser vereceği, dün akşam yıkılan çelik platform, teknik ekip tarafından incelendi. Değerlendirmelerin ardından yaklaşık 60 ton ağırlığındaki çöken sahnenin kaldırılmasına karar verildi. 6 vinçle desteklenen sahnenin söküm işlemi başlatıldı. Sahnenin kontrollü olarak kaldırılabilmesi için önce brandaların söküleceği, ardından yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki LED’lerin taşınacağı bildirildi. Platform arkasındaki 3 dev jeneratör ise çalışma alanını genişletmek ve güvenlik amacıyla bölgeden kaldırıldı. Öte yandan, çöken platform dronla havadan görüntülendi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
TARKAN GÜNDOĞDU MEYDANI'NDA SAHNEYE ÇIKACAK
/

İzmir'de 9 Eylül etkinlikleri kapsamında Tarkan'ın vereceği konser için yeni yer belli oldu. Tarkan, sevenleriyle Gündoğdu Meydanı'nda buluşacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Twitter sayfasından paylaşım yapan Tarkan, "Güzel İzmir, yarın akşam Gündoğdu Meydanı'na hepinizi bekliyorum. Nazarımız da çıktığına göre İzmir'in kurtuluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayabiliriz" ifadelerini kullandı.Tarkan'ın paylaşımı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, "Büyük bir özenle sahneyi kuran ve beklenmedik bir kazayla karşılaşan ekibinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tarihe geçecek kutlama için hazırız" ifadelerine yer verdi. Ardından bir paylaşım daha yapan Başkan Soyer, "Zafer coşkumuz engel tanımaz. Megastar Tarkan konseri, Gündoğdu Meydanı'nda, Türkiye tarihinin en görkemli sahnesinde olacak. Tüm Türkiye'yi yarın akşam ikinci yüzyılın başlangıcına tanıklık etmeye davet ediyorum" dedi.