hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    04 Plaka Neresi? 4 Hangi Şehrin Plakası? 4 Hangi İlin Plaka Kodu?

    04 Plaka Neresi 4 Hangi Şehrin Plakası 4 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Plaka kodlarının günlük hayat içerisinde sıkça dikkat çektiği bilinir. Çünkü plaka kodlarını gün içerisinde birçok yerde görme şansı vardır. Zaten motorlu taşıtların her biri plaka kodu kullanmak zorundadır. Yani yasal bir uygulama olduğu bilinir. Bunun yanında her şehrin kendine özgü bir plaka kodu bulunur. Buna göre şehirlerin farklı plaka kodları ile anılma durumu ortaya çıkmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plaka Kodu Nedir? 

    Plaka kodları, trafiğe çıkan motorlu taşıtlarda yer alan sayı ve rakam grubudur. Plakanın en başında yer alan iki haneli rakamın plaka kodunu temsil ettiği görülmektedir. Dünyanın her yerinde farklı yöntemler ile plaka kodlarının belirlendiği bilinmektedir. Bunun yanında ülkemizde ise şehirlerin alfabetik sıralamasına göre plaka kodu verildiğini söyleyebiliriz. Tabi sonradan il olan şehirler bu sıralamayı bozmaktadırlar. 

    04 Plaka Neresi? 

    Plaka kodlarının arasında 04 olduğu da bilinir. 04 plaka kodunun kullanıldığı bir şehir vardır ve başka şehirlerden bu koda rastlama şansı yoktur. Böylelikle karışıklık olmadan düzenin olduğunu söylemekte fayda vardır. 

    04 plaka kodunun sahip olduğu şehir Ağrı olarak bilinmektedir. Ağrı şehrinde kayıtlı olan her araç 04 plaka kodu ile anılır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4 Hangi Şehrin Plakası? 

    Plaka kodlarının ülkemizde iki haneli olarak yer aldığı görülmektedir. Ancak bazı şehirlerin sahip olduğu rakam tek hanelidir. İşte bu durumda tek haneli rakamın başına '0' getirilmektedir. Böylelikle 4 plaka kodu 04 olarak karşımıza çıkar. Ayrıca 4 plaka koduyla anılan şehrin ismi ise Ağrı'dır. 

    4 Hangi İlin Plaka Kodu?

    İllerin sahip oldukları en önemli özelliklerden birisi plaka kodlarıdır. Çünkü plaka kodları ilk olarak il bazında verilir. Verilen bu plaka kodunun ile ait her yerde aynı şekilde kullanılması mümkündür. Ayrıca 4 plaka koduyla bilinen il Ağrı'dır. 

    04 Nerenin Plakası?

    04 plaka kodunun kullanıldığı şehir olarak Ağrı'yı söyleyebiliriz. Ağrı şehrinde kayıtlı durumda bulunan her aracın plaka kodu 04 olarak bilinmelidir. Bunun yanında 04 plaka kodu Ağrı dışında hiçbir yerde karşımıza çıkmaz. Plaka kodları bu kapsamda özel olarak sadece bir şehre verilmektedir. Böylelikle aynı plaka kodu başka yerde bulunmaz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow