hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Delphi, Türkiye’de büyümeye odaklandı

    Delphi, Türkiye’de büyümeye odaklandı
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Binek ve ticari araçlar için çevreci ve ileri teknolojili parça çözümleri sunan Delphi, Türkiye’deki yatırımlarını artıracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dizel, benzinli ve elektrikli araçlar için teknolojiler üreten Delphi Technologies, Türkiye’yi bölgesel üs yaptı. Otomobil ve ticarilere yönelik araç tahrik sistemleri tedarikçilerinden olan Delphi Techlologies yüksek teknolojili emisyon ve yakıt tasarrufu çözümlerinden hava filtresine, fren diskinden direksiyon ve süspansiyon parçalarına kadar 120 bin parça üretiyor. Delphi Technologies Türkiye, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu son 5 yılda İzmir tesislerindeki elde ettikleri büyüme ile İngiltere merkezli firmanın bölgesel üssü haline geldiklerini belirtti.

    Delphi, Türkiye’de büyümeye odaklandı

    2030’a kadar konvansiyonel motor

    Araştırmalara göre 2030 yılında dünyada binek araçların yüzde 80’inden fazlasının hala içten yanmalı motorlara sahip olacağını vurgulayan Dumanoğlu şunları kaydetti:

    “Bu içten yanmalı motorların büyük bölümü benzinli olacak ve GDi yani Gasoline Direct Injection teknolojisi kullanılacak. Delphi’nin GDi sistemi CO2 emisyonlarını azaltıyor ve gürültüyü düşürüyor. Sistemi Audi, Citroen, Opel, Peugeot ve VW dahil birçok marka kullanıyor.Yurtdışı pazarlarda GDI’li araç sayısı yüzde 18 büyüdü. Türkiye’de bu teknoloji yeterince yaygın olmasa da yavaş yavaş önem kazanacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Delphi, Türkiye’de büyümeye odaklandı

    Yatırım ve büyüme devam

    Ege Serbest Bölgesi’ndeki 2 fabrikanın Delphi Technologies’in dünyadaki en büyük 5 tesisi arasına girdiğini kaydeden Dumanoğlu 1200’ü Türkiye olmak üzere dünyada 21 bin çalışan bulunduğuna dikkat çekti. 2018’deki gibi bu yıl da ciroda büyümeyi sürdüreceklerini, common rail sisteminin ray parçaları ile enjektör kütüğü üretimi yaptıklarını anlatan Dumanoğlu yeni bir montaj hattının da devreye aldıklarını ifade etti. Ar-Ge tesislerinin de hizmete girdiğini söyleyen Dumanoğlu burada ürün mühendisliği ve otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanması için yazılım, otomasyon çalışmalarının yapıldığını vurguladı. Üretim ve satış sonrası hizmetlerindeki başarıları sonrasında Kafkasya ,Drtadoğu ve Afrika bölgelerinin yönetim olarak Türkiye’ye bağlandığını bildiren Dumanoğlu önünüzdeki dönemde yeni yatırım ve görevler üstleneceklerini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Delphi, Türkiye’de büyümeye odaklandı

    Satış sonrası 2.5 katına çıktı

    Türkiye'de araç ortalama yaşının yaklaşık 12,6 olduğu göz önüne alınırsa “Satış Sonrası” çok önemli bir pazar. Delphi’nin fren, direksiyon, klima, ateşleme, motor yönetimi ve yakıt enjeksiyon sistemleri dahil olmak üzere zengin satış sonrası ürün gamı bulunuyor. 2014’ten bu yana Türkiye’de satış sonrası hacimlerini döviz cinsinden 2,5 katına çıkardıklarını beliren Dumanoğlu,,” Halen 28 bayi ve 37 adet dizel yetkili servisimiz var. Raflarında ürünümüz olmayan belli başlı bayiler ise hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi. Dumanoğlu Delphi’nin Türkiye’de ihracat ve Ar-Ge çalışmalarını da büyüteceğini de dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow