hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fiat Ducato yeni özelliklerle yollara iniyor

    Fiat Ducato yeni özelliklerle yollara iniyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    FIAT Professional ürün gamının 40 yılı aşkın bir süredir üretilen ve küresel ölçekte kendi segmentinin en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan Ducato, yenilenen versiyonu ile satışa sunuldu.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ducato, yeni nesil MultiJet 3, 2.2 litre 140 HP ve 180 HP olmak üzere iki farklı güçteki motor seçeneği ile tercih edilebiliyor.Versiyona bağlı olarak 6 ileri manuel veya 8 ileri tam otomatik şanzımanla eşleştirilen Ducato modelleri, yüksek verimlilik ve performansı bir arada sunmaya devam ediyor. Dünya genelinde 80'den fazla ülkede satılan küresel bir model olan Ducato, piyasaya sunulmasından bu yana 3,5 milyondan fazla adetle FIAT'ın yakın tarihindeki en çok satan modellerden biri olarak öne çıkıyor. Yenilenen tasarımıyla çok daha iddialı bir ticari araç haline gelen Ducato, yüksek performans, teknoloji ve standart hale getirilen yeni güvenlik özellikleriyle de sınıfında fark yaratmayı sürdürüyor.

    Kullancısının tüm ihtiyaçlarını kusursuz bir şekilde karşılamaya hazırlanan Ducato, Van, Kamyonet ve Minibüs versiyonlarıyla tercih edilebiliyor. 1.500 kg'a varan taşıma kapasitesi ve sınıfının en iyi yükleme hacmine sahip Ducato Van 11,5 m3’den 17 m3’e kadar 4 farklı hacimle, kamyonet ise 2.8 m’den 4.2 metrelik kasa uzunluklarına sahip alternatiflerle satın alınabiliyor.

    Verimli ve performanslı motor seçenekleri 

    Yenilen Ducato, yeni güvenlik, konfor ve teknoloji özellikleri sunuyor. FIAT tasarımcılarının aracın ön tarafına yoğunlaştıkları yeni tasarımıyla Ducato daha modern ve iddialı görünüyor. Gövde rengindeki yenilikçi ön ızgara, yeni tamponlar ve koruma plakaları aynı zamanda aracın aerodinamik verimliliğini arttırmak üzere tasarlandı ve dış tasarımdaki yenilenme, logolu jantlar, yenilenen arka farlar ve siyah detaylı yeni logolarla tamamlanıyor.Ducato model ailesinin kapsamlı dizel motor yelpazesi, Euro 6E yönetmeliklerine uygun olarak yüksek verimliliği, performansı ve dayanıklılığıyla öne çıkıyor. Yeni nesil MultiJet3 2.2 litrelik motorlarla donatılan Ducato’da, 140 HP ve 180 HP olmak üzere iki farklı versiyon bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Versiyona göre 6 ileri manuel veya 8 ileri tam otomatik şanzımanla eşleştirilen Ducato modelleri, verimliliğini ve performansı bir arada sunmaya devam ediyor. Daha düşük yakıt tüketimi ve sessizlik adına, Ducato modellerinde dış aynalar üzerinde yapılan çalışmalar dahil olmak üzere çeşitli aerodinamik iyileştirmeler gerçekleştirildi. Bu sayede önceki versiyona göre yakıt tüketiminde ve CO2 emisyonlarında yüzde 9’a varan düşüş elde edilirken, bu değerler, sınıfının en iyi değeri olan 450 Nm’ye kadar tork sağlayan motorun kendini kanıtlamış performansından ödün vermeden gerçekleştirildi.

    Standart donanımda güvenlik ve konfor özellikleri

    Ducato ürün ailesi, yeni güvenlik yönetmeliklerini eksiksiz olarak karşılayacak şekilde tüm versiyonlarda daha fazla standart donanım ile daha yüksek güvenlik sağlıyor. Geri Görüş Kamerasının tüm versiyonlarda standart hale geldiği Ducato’da güvenlik artarken, şehir içerisindeki manevralar çok daha kolay hale geldi. Yenilenen Ducato’nun tüm versiyonlarında, Yolcu Hava Yastığı, Şerit Takip Asistanı, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Akıllı Hız Asistanı, Yaya/Bisikletli sürücülere de duyarlı Çarpışma Uyarı Sistemi ve Sürücü Yorgunluk Algılama Sistemi standart olarak sunuluyor. Ek olarak, Ducato Minibüs modellerinde kör noktada kalan yaya ve bisikletlilerin güvenliğini arttırarak ve kazaları önlemek amacıyla Kör Nokta ve Kalkış bilgi Sistemi de standart olarak yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow