hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasko hakkında doğru bilinen yanlışlar

    Kasko hakkında doğru bilinen yanlışlar
    expand

    Çarpma, çarpılma, aracın çalınması ve çalınmaya teşebbüsü esnasında doğan maddi hasarları karşılayan kasko sigortası, Türkiye'de satın alınan en yaygın sigorta türleri arasında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Generali Sigorta, kasko özelinde doğru bilinen yanlışlara açıklık getirdi. Generali Sigorta verilerine ve alınan geri bildirimlere göre araç sahipleri arasında kasko hakkında yanlış bilinen noktalar şu şekilde:

    Ufak hasarlar için kaskomu kullanmama gerek yok, kaskom bozulur
    Sigorta şirketlerinde farklılık göstermekle beraber mini onarım kapsamına giren ufak çizik, kaporta göçük veya ezikleri hasarları ile cam hasarında dosya açılmaz, bu sebeple bilinenin aksine kaskonuz bozulmaz. Bununla beraber 1 adedi aşmamak üzere far, stop lambası veya ayna hasarı ya da radyo teyp hasarlarında da pek çok sigorta şirketinde hasarsızlık kademeniz yenileme poliçenizde düşmez.

    Full kaskom var yetkili servis her şeyi karşılar
    Türkiye’de full kasko olarak adlandırabileceğimiz bir kasko türü bulunmamaktadır. Kasko poliçelerinin büyük bir çoğunluğu Genişletilmiş Kasko olup; bu poliçe içerisinde de şirketler arasında güvence altına alınan teminatlar veya bu teminatların limitlerinde farklılıklar bulunabilmektedir. Bununla beraber kasko sigortası genel şartlarında teminat dışı durumlarda belirtilen alkollü veya ehliyetsiz kişinin araç kullanması gibi durumlar her poliçede kapsam dışıdır. Poliçede mutlaka teminat altına alınması istenilen riskler var ise, sigorta uzmanına danışılmalıdır. Aracın onarımı için tercih edilen servis tipi ise Genişletilmiş Kasko kavramına dahil değildir. Hasar onarımında kullanılması tercih edilen servis türü mutlaka sigorta uzmanına aktarılmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trafik sigortası karşı tarafa verdiğim tüm hasarları karşılar
    Trafik sigortası karşı tarafa verilen hasarları o yıl için belirlenmiş ve tüm şirketler için standart olan limitler dahilinde karşılar. Örneğin karşı tarafa verilen maddi bir hasarda limit 2018 yılı için 36 bin TL’dir. Karşı tarafa verilen zarar bu limiti aşıyor ise aşan kısmından zararı veren sorumludur. Yani karşı tarafa verilen zararlarda trafik sigortası için belirlenmiş olan limit her zaman yeterli olmayabilir. Kasko poliçesinde İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı bulunuyorsa, karşı tarafa verilen zararlarda trafik sigortası limitini aşan kısım, bu teminattan karşılanabilmektedir.

    Full+Full kasko aldım, her şey dahil
    Kasko genel şartlarında belirtilen alkollü veya ehliyetsiz araç kullanmak yahut kaza yapılan yeri zorunlu bir sebep olmadıkça terk etmek gibi teminat dışı kalan haller, tüm sigorta şirketleri için geçerli olup, her türlü kasko poliçesinin kapsamı dışındadır. Şirketler arasında farklılık gösterebilmekle beraber, genel olarak aracın kendiliğinden meydana gelen mekanik, elektrik veya elektronik aksamındaki arızalar da kapsam dışıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow